En kamp med to vidt forskellige halvlege

Kategorier

Emiliano Marcondes græmmer sig efter sidste fløjt over pointtabet 30 sekunder forinden.

Foto: Rie Neuchs

FCN dominerede totalt 1. halvleg og lignede en klar vinder med en føring på 2-0, men SønderjyskE tog initiativet efter pausen og udlignede til 2-2 i de allersidste sekunder.

En af fodboldens mange floskler siger, at 2-0 er den farligste føring. Og sådan var det i hvert fald i aftenens kamp i Right to Dream Park, hvor et toptændt FCN-mandskab gav opvisning i opfindsomt og hurtigt angrebsspil. Gæsterne blev kørt rundt, og føringen på 2-0 skabt efter mindre end et kvarter burde have været større.

Men straks fra 2. halvlegs start så man en forvandling, der gjorde det svært at tro, at det var de samme to hold, der stod overfor hinanden. SønderjyskE satte mere kraft på i duelspillet og fightede sig ind i kampen, mens tigrene slap kontrollen mere og mere.

Der kom en kort opblussen igen for FCN, da SønderjyskE ikke fik noget ud af det første tryk mod FCN-målet, men da gæsterne et kvarter før tid til reduceret, lidt heldigt, til 1-2, blev resten af kampen en intens affære uden struktur i spillet fra FC Nordsjællands side.

Der var store muligheder for at lave et kontraangreb, der kunne lukke kampen, men den sidste præcision var der ikke, og så gik det, som det så ofte går i fodbold, da SønderjyskE kastede alt frem i tillægstiden. Et indlæg i 94. minut blev ekspederet i nettet fra nært hold til 2-2. Og øjeblikket efter blev der fløjtet af.

Det var tydeligt, at gæsterne følte 2-2 som en stor sejr, mens FCN-spillerne græmmede sig over det uafgjorte resultat. Det var så tæt på, at det trods en skidt 2. halvleg var blevet til den sejr, som 1. halvleg lagde op til. Og som allerede burde have været sikret før pausen med en større føring.

FCN var foran 2-0 på mål i det 10. og i det 12. minut og dirigerede fuldstændig kampen med hurtige pasninger og fremadrettet spil, hvor FCN igen og igen kom igennem over kanterne. Målet til 1-0 var en ren perle sat op af Mathias Jensen med en flot dyb stikning til fremstormende Patrick da Silva. På hans indlæg fik Mads Aaquist skudchancen, men en forsvarer rettede bolden af til Emiliano Marcondes, der med stort overblik lagde bolden tilbage til Ernest Asante, som med sin 8. sæsontræffer scorede til 1-0.

Lidt efter var det højrekanten, der slog til med godt gennemspil. Ernest Asante spillede en god bold frem til Mads Aaquist, der smart med brystet tæmmede bolden ned for fødderne af Karlo Bartolec, og hans skud strøg i mål til 2-0.

Der var optræk til flere FCN-scoringer, men der manglede hele tiden lige den sidste skarphed, og i stedet måtte målmand Alex Runarsson i to situationer redde for FCN, da SønderjyskE fik spillet kontraangreb helt igennem. Men efter spil og chancer kunne kampen godt have været lukket til FC Nordsjællands fordel før pausen.

At kampudtrykket blev så markant anderledes i 2. halvleg er svært at forklare, men det er selvfølgelig også sønderjydernes fortjeneste. De opgav aldrig, selv om de måtte vente længe med for alvor at true FC Nordsjællands sejr. Det lignede trods FC Nordsjællands tab af kontrol fortsat en meget vigtig sejr, indtil det 78. minut, hvor et skud udefra ramte stolpen og derefter Alex i nakken, hvorfra bolden røg i kassen til et meget uheldigt selvmål.

Det gav SønderjyskE ny gnist, og desværre forstod FCN ikke at straffe gæsternes totale satsning til sidst. Det blev en febrilsk kamp for at holde bolden væk i stedet for at tage fat i den og spille sig fri af vanskelighederne. Og det kostede altså til allersidst, da SønderjyskE fik tacklet bolden med sig to tre gange og lavede et indlæg tæt foran mål, hvor Kees Luijckx satte fod på til 2-2 fra nært hold.