Værd at vide før dagens hjemmekamp

Kategorier

Efter kampen kan alle fansene møde spillerne i autografzonen.

Foto: Rie Neuchs

FC Nordsjælland spiller i aften kl. 19.00 hjemme i Right to Dream Park lokalopgør mod FC Helsingør. Her er lidt statistiske vinkler på den kamp.

VIDSTE DU AT…

.…det er det første møde nogensinde mellem FCN og FC Helsingør, der er nyoprykket i Alka Superligaen. FC Helsingør sluttede på 3. pladsen i sidste sæsons 1. division og sikrede oprykningen i de to knald eller fald kampe mod Viborg, der sluttede på 12 pladsen i Superligaen.

…FCN er den klub, der inden starten på denne 6. spillerunde har høstet næstflest point i kalenderåret 2017, kun overgået af FCK med et enkelt point. FCN står i 2017 noteret for 20 kampe 36 point, mens FCK har hentet 37 point på sine 20 Superligakampe.

…det inden denne spillerunde er to FCN-spillere, der topper Superligaens liste over flittigst scorende spillere. Ernest Asante er Superligatopscorer med 5 mål, mens Godsway Donyoh er på en delt andenplads med 4 mål. De to ghanesiske angribere har altså tilsammen scoret 9 af FC Nordsjællands 15 mål. FCN er det suverænt mest scorende mandskab i Superligaen i denne sæson.

…kampens dommer, den 36-årige Jakob Kehlet, er i gang med sin 9. sæson i Alka Superligaen. Han har ikke dømt kampe med FCN i denne sæson, men han dømte FC Helsingørs hjemmekamp mod FCM, som Helsingør vandt.

…FC Helsingør er en overbygningsklub og en del af Helsingør kommunes elitesatsning fra 2002, hvor man i samarbejde med det lokale erhvervsliv stiftede Elite 3000 Fonden og Elite 3000 A/S, som skulle være med til at føre kommunens eliteidrætspolitik ud i livet. Fodbolden gik ind i samarbejdet i 2005 hvor Helsingør IF” leverede” sin licens til Elite 3000 fodbold. I 2012 skiftede Elite 3000 Fodbold navn til FC Helsingør. Overbygningen består i dag af et førstehold, samt fem ungdomshold. Klubben rykkede op i 2. division øst i 2010 og rykkede videre op i NordicBet-ligaen i 2015, hvor FC Helsingør spillede to sæsoner før oprykningen til Alka Superligaen.

…en hel stribe spillere i Helsingørs trup har en fortid i FCN. Det gælder Johannes Ritter, Christian ”TK” Køhler, Søren Henriksen og Adnan Mohammad, der alle er noteret for Superligakampe for FCN, samt målmand Mikkel Bruhn og angriber André Riel, der for år tilbage var en del af FCN Akademi.

…FCN fejrer det første lokalopgør mod Helsingør med et godt tilbud: Køb 3 billetter til 2 billetters pris. Kom og vær en del af det hele og køb din billet HER