U/17 og U/19 tager hul på sæsonen

Kategorier

Der er skabt et rigtig godt sammenhold mellem U/17 drengene fra FCN og Right to Dream.

Spillerudvikling vil fortsat have højprioritet for FC Nordsjællands U/17 og U/19 Ligamandskaber, der begge starter sæsonen mod Lyngby.

FCN U/17 tager i morgen lørdag kl. 13.15 imod Lyngby i Right to Dream Park, og tirsdag kl. 19.00 er det U/19, der møder Lyngby på udebane.

Både U/17 og U/19 har forberedt sig til sæsonen gennem internationale turneringer, der skal udvikle spillerne, og det er stadig hovedfokus, selv om der nu spilles om point i ligaen.

U/17 træner Kasper Kurland siger:

– Vi har arbejdet meget med integration med Right to Dream akademiet og været til flere turneringer med fælleshold. Vi har også haft mange spillere fra Ghana med i træningen her, og vi har rigtig mange fælles træningspas. Det har naturligvis også været vigtigt at integrere de 14 nye spillere fra U/15 i truppen.

– Der er ikke lavet en defineret målsætning for sæsonen, men som hidtil handler det om at blive ved med at uddanne spillerne og gøre dem klar. U/17 er første step til seniorfodbold, hvor nogle spillere også begynder at snuse til træningen med Superligaen og spille reserveholdskampe.

– Klubbens overordnede strategi er altid at sikre udvikling, men selvfølgelig vil vi også gerne igen spille med i toppen, som vi nu har gjort tre sæsoner i træk. Men vi starter med et par meget svære kampe, siger Kasper Kurland. U/17 vandt sølv i både 2015 og 2016, mens det i år blev til bronze og en pokaltitel, da sæsonen sluttede i juni.

U/19 træner Morten Karlsen siger:

– Det er hele tiden en balance mellem resultater og udvikling. Vi skal jagte de gode præstationer som hold for at kunne ramme den rigtige udvikling for den enkelte spiller. Vi skal smide en masse energi i truppen og på den måde skabe en fælles platform, hvor den enkelt udvikler sig bedst muligt.

– Vi er ambitiøse på holdet vegne, men vi prioriterer at spille med et ungt hold, så spillerne kan modnes tidligt. Superligaholdet er ungt og bruger flere U/19 spillere, og det smitter også af til os, som så også kommer til at bruge mange førsteårs U/19 spillere.