Tranberg: Altid ekstra på spil i sådan et derby

Kategorier

Viktor Tranberg, der her hyldes af fans efter en kamp i Right to Dream Park, fik sin debut på U/21 landsholdet mod Polen.

Foto: Rie Neuchs

– Vi lærte meget af forårets Mesterskabsspil og fik hår på brystet, siger FC Nordsjællands kun 20-årige forsvarer Viktor Tranberg før lokalopgøret i Lyngby på søndag kl. 12.00

Der er derby-dag i Lyngby på søndag, og det glæder Viktor Tranberg sig specielt meget til, da han har en fortid som ungdomsspiller hos de kongeblå:

– Jeg spillede U/15 og førsteårs U/17 i Lyngby, inden jeg skiftede til FCN. Det er da altid sjovt at møde sin gamle klub, men jeg møder jo ikke nogen af dem, jeg spillede med. Det er kun stedet og nogle trænere, jeg kender fra den tid. Så når der fløjtes op, betyder det absolut intet. Da er det kun de tre point og en god præstation, der betyder noget for os. Intet andet i de 90 minutter plus det løse.

– Der står ekstra meget på spil i sådan et derby, og det bliver nok tæt og dramatisk, som det plejer mod Lyngby. Men efter tre sejre i træk kommer vi med masser af selvtillid, og jeg tror på, at der er noget at hente for os, hvis vi investerer det, der skal til. Vi har vist i de første kampe, at holdet kan fungere godt, uanset hvem der spiller. Det handler bare om at give den gas, og det vil vi også gøre i Lyngby, siger Viktor Tranberg.

Han blev selv fast mand på Superligaholdet i foråret og har spillet fuld tid i alle tre kampe i denne sæson:

– Vi er mange unge spillere på holdet, men mange af os fik også meget spilletid i sidste sæson. Det gav meget, som vi kan bruge nu. Især den succesoplevelse, vi fik, da billetten til Mesterskabsspillet blev sikret i Midtjylland på sidste dag i grundspillet, har været med til at løfte os alle.

– Det gav hår på brystet, og kampene i Mesterskabsspillet lærte os, hvad der skal til for at være med. Vi lærte, hvad det handler om for at præstere optimalt, og det er et vigtigt signal at sende, at vi vil vinde hver eneste kamp. Vi holder fokus på én kamp af gangen, og den sætter vi alt ind på at vinde. Sådan bliver det igen mod Lyngby på søndag, lover Viktor Tranberg.

FC Nordsjælland topper Superligaen med maksimumpoint efter sejre over OB, Brøndby og AaB, mens Lyngbys bronzevindere fra sidste sæson kun har vundet en enkelt kamp og tabt to i Superligaen. Til gengæld har Lyngby præsteret flot i Europa League kvalifikationen, inden russiske Krasnodar blev endestationen i aftes.