Patrick Mtiliga stopper karrieren til nytår

Kategorier

Patrick Mtiliga i jubel efter scoring mod FC København.

Foto: boesenfoto.dk

FC Nordsjællands anfører stopper karrieren med udgangen af december. Til den tid kan 36-årige Patrick Mtiliga se tilbage på en karriere der har budt på mere end 10 år som udlandsprofessionel, deltagelse i Champions League og et mesterskab med FC Nordsjælland siden debuten som 17-årig i Superligaen for B93 tilbage i 1999.

– Det har været fedt at opleve alle de ting, og kunne se tilbage på så mange fantastiske oplevelser. Jeg er stolt af det jeg har opnået, og glæder mig til at sætte det sidste aftryk i FCN.

– Jeg har gjort mig rigtig mange tanker, og det har holdt mig oppe om natten. Enhver fodboldspiller har altid den der tvivl om hvornår skal man stoppe, og hvilket tidspunkt der er det rigtige. Jeg føler dog at kroppen fortæller mig, at tiden er rigtig nu, og det samme gør mit ønske om, at se mere til min familie.

– Jeg har det godt med beslutningen, og jeg er blevet mere afklaret. Jeg ser frem til at skulle nyde den sidste periode som anfører og fodboldspiller i FC Nordsjælland. Jeg vil gøre alt for at slutte af på bedste vis med klubben, og efterlade et godt aftryk, fortæller Patrick Mtiliga.

Sportschef for Superliga-holdet Carsten V. Jensen ser frem til at se anføreren i hans sidste periode i FCN.

– Jeg tror, at vi får den bedste udgave af Patrick at se i resten af efteråret, fordi han nu kan nyde den sidste periode på banen. Han skal sørge for at slutte godt af, så han får givet alt for klubben og for truppen. Det er specielt at træffe sådan en beslutning, men det giver Patrick tid til at vænne sig til tanken samtidig med, at han kan slutte godt af i FCN.

– Når tiden nærmer sig vil vi selvfølgelig tage behørig afsked med Patrick, således at vi, fans, partnere og andre som ønsker det, kan få sagt pænt farvel til vores anfører, fortæller CV.

Mtiliga skiftede til FCN i sommeren 2011 efter at have spillet to år for Malaga i sydspanien, og cheftræner Kasper Hjulmand ser frem til at have en top-motiveret anfører det sidste halve år.

– Det er en moden beslutning af en spiller, som faktisk spiller på et rigtig fint niveau. Patrick har været en meget vigtigt brik for FC Nordsjælland siden han kom til i 2011. Han skal se det som et privilegium selv at kunne træffe beslutningen, for nu kan han nyde den sidste tid på banen. Vi skal sørge for at den sidste tid bliver så sjov og god, som overhovedet muligt, fortæller Kasper Hjulmand.

Patrick Mtiliga har på nuværende tidspunkt spillet 158 kampe for FC Nordsjælland, men kan se tilbage på mere end 500 kampe på topniveau.

Her nedenfor kan man se det portræt som blev lavet af Patrick Mtiliga tilbage i 2014.