Mathias J: Hjemmebanen skal være en tryg base

Kategorier

Mathias Jensen har også fået anførerbindet for Danmarks U/21 landshold og kvitterede med en scoring i sejren over Færøerne.

Foto: Getty Images

– Det vil være dejligt, hvis vi kan gå til landskamppausen som tophold, siger Mathias Jensen, der i mandags løb på banen som anfører for første gang.

FC Nordsjælland vandt i mandags lokalopgøret mod Helsingør og fastholdt dermed førstepladsen i Alka Superligaen.

For den kun 21-årige Mathias Jensen var det ekstra specielt at løbe på banen foran hjemmepublikum som anfører for første gang i fravær af skadede Patrick Mtiliga.

– Det var lidt specielt at prøve at være anfører, men helt uvant er det ikke, for det var jeg også som 2. års på U/19 holdet. Selvfølgelig er jeg da stolt over at være anfører, når Patrick ikke er der, men det er ikke noget, jeg tænker så meget på.

– Man kan være anfører på mange måder, og jeg er jo ikke den type, der går forrest med hårde, glidende tacklinger. Min tilgang til jobbet er at have et positivt mindset på banen. Det handler også om som anfører at tage temperaturen på kampen og kunne mærke, hvornår der er brug for lidt ro over spillet, og hvornår der er plads til at satse, siger Mathias Jensen.

Han glæder sig over, at FCN nu har vundet sæsonens tre første kampe på hjemmebane, og den gode stime skal helst fastholdes i en tætpakket Right to Dream Park mod de danske mestre fra FCK.

– Det er vigtigt, at vi forbliver ubesejret foran eget publikum. Hjemmebanen skal være en tryg base, hvor vi spiller med ekstra selvtillid. Det bliver en meget svær kamp mod FCK, men vi går efter at vinde.

– Sæsonen er delt lidt op i etaper, og det ville være dejligt at kunne gå til landskamppausen med en god følelse som tophold. Vi plejer også at have et ok tag på FCK her på banen, siger Mathias Jensen.

FCK har ikke vundet i Right to Dream Park siden april 2013, altså for 4½ år siden, og i sidste sæson spillede FCN 1-1 mod FCK i de tre sidste af de fire indbyrdes kampe.

– Vi skal spille med større tålmodighed på den sidste tredjedel af banen, end vi gjorde mod Helsingør og så skal vi være klar til at stå bedre imod fysisk styrke end i udekampen mod FCM. Det kræver masser af bevægelse og dybdeløb i vores spil.

– FCK har altid mange indlæg i feltet, og der skal vi virkelig passe på, men i spillet ude på banen plejer vi godt at kunne være med. Vi tror på det og spiller med selvtillid, fastslår Mathias Jensen.

Efter kampen skal Mathias Jensen sammen med tre holdkammerater, Mads Mini Pedersen, Victor Nelsson og Viktor Tranberg, afsted med det danske U/21 landshold til de to første EM-kvalifikationskampe ude mod Færøerne og hjemme mod Litauen.

Se billetinfo til kampen mod FCK HER