Magnus Kofod: Vi var tæt på topniveau

Kategorier

Magnus Kofod Andersen kørte rundt med bolden på midtbanen i hjemmekampen mod FCK.

Boesenfoto.dk

18-årige Magnus Kofod Andersen blev fortjent valgt til Man of the Match af Arbejdernes Landsbank efter en strålende kamp på midtbanen mod FCK.

Hvis FCK’erne følte sig lidt rundtossede på midtbanen skyldes det bl. a. en kun 18-årig knægt, der her i sæsonstarten har grebet chancen hos FCN på fantastisk vis. Magnus Kofod Andersen var igen iøjnefaldende med teknisk stærkt spil og iskoldt overblik:

– Det er en fantastisk måde at gå til landskamppause på. Vi styrede næsten alle 90 minutter og spillede dem i perioder ud af brædtet, så det var en fornøjelse.

– Jeg synes, vi holder dem fra chancer. Selv i standardsituationerne står vi imod uden at give noget væk. Forsvaret var konsekvent og godt, og fremadrettet fungerede vi fantastisk i dag. Vi var tæt på vort topniveau, gennem hele kampen, lyder det fra Magnus Kofod, som dog mærkede trætheden og en smule krampe melde sig mod kampens slutning.

Nu skal han afsted med U/19 landsholdet, og så skal skolegangen også lige passes ind med fodboldlivet på absolut topplan. Men han får i hvert fald sund kost i madpakken hver dag hos FCN, så det skal nok gå alt sammen.

Godsway Donyoh spillede også en flot kamp og fik scoret sit 5. sæsonmål:

– Det var da dejligt at score igen, men det vigtigste var, at vi vandt, og at vi arbejdede så godt sammen som hold. Jeg synes, vi fungerede både individuelt og som hold i dag, og det var én af vores allerbedste præstationer.

– Kasper (Hjulmand, red.) havde lagt den helt rigtige gameplan, og den fulgte vi. Jeg blev bedt om at lave mange dybdeløb, og det gav også chancer. Jeg kunne måske godt have scoret et mål eller to mere, men det må komme næste gang, siger en glad Godsway Donyoh.

Andreas Maxsø, som FCN solgte for tre uger siden til Osmanlispor i Tyrkiet, var hjemme i Right to Dream Park til aftenens kamp og blev før kampen hyldet for mange års flot indsats, og han var også glad for det, han så på banen:

– Det var imponerende at se holdet spille sådan. Det her hold bliver rigtigt spændende at følge. Det er så vigtigt, at de unge holder fast og fortsat arbejder hårdt hver eneste dag til træning. Holder alle mand fokus, er der ingen hold, der kan følge med i det lange løb.

– Jeg håber virkelig det allerbedste for det her hold, siger Andreas Maxsø, der også selv nyder sine nye udfordringer i Tyrkiet:

– Jeg har fået fuld tid i de første tre kampe og scorede i den første. Desværre tabte vi de to første kampe men kom på tavlen med uafgjort sidst. Det er meget anderledes, men lige den udfordring, jeg trængte til, og nu står vi efter landskamppausen foran nogle meget vigtige kampe, siger Andreas Maxsø.