Mads Aaquist klar for FCN

Kategorier

22-årige Mads Aaquist skifter med øjeblikkelig virkning til FC Nordsjælland efter at have gennemgået og bestået lægetjekket.

Aaquist er købt fra naboerne FC Helsingør, hvor han har spillet siden 2015. Han er gået fra at være højre back til en offensivspiller med stærke relationer i spillet langs jorden.

Sportschef Carsten V. Jensen fortæller om transferen af Mads Aaquist:

– Mads er endnu en spiller, der ligesom Benjamin Hansen, har taget den lange vej til FCN, hvilket kan vise sig at være til hans fordel. Via FCK’s akademi og førsteholdstrup til et mindre vellykket ophold i AC Horsens til FC Helsingør, hvor udviklingen for alvor har taget fart.

– Mads har på sin hidtidige rejse udviklet sig fra en fast position, som højre back til at være en alsidig teknisk dygtig offensiv-spiller, der dækker flere positioner og med godt blik for spillet. Vi glæder os over, at det er lykkedes, at hente Mads og ser frem til samarbejdet og til at følge hans udvikling i FCN.

Mads Aaquist har taget en lidt atypisk vej til den danske Superliga efter at han i 2015 fik ophævet sin kontrakt med FC København, som han har spillet ungdomsfodbold for. Turen gik herefter til Helsingør, som han har været med til at spille op i den bedste danske fodboldrække.

Selv glæder Aaquist sig til at blive en del af FC Nordsjællands stærke træningsmiljø.

– Jeg ser frem til at komme i gang i FCN og være en del af klubbens fuldtids setup, hvor der spilles fodbold, som passer til den måde, jeg spiller på. Jeg kan godt lide, at der er en klar ide om, hvordan der spilles og trænes nede fra ungdomsrækkerne og op til førsteholdet. Det hele er ikke så distanceret, som det ellers kan være.

– Jeg har været nede og runde, hvor jeg nærmest har været ved at stoppe med at spille fodbold, men jeg er kommet tilbage, og det giver mig meget, at jeg har bevist overfor mig selv og andre, at det kan sagtens lade sig gøre, selvom man er nede og vende. Jeg tror på, at jeg har en større sult, fordi jeg netop har været nede og vende. Jeg vil virkelig gerne vise, hvad jeg kan. Så jeg glæder mig til at blive en del af holdet og lære relationerne i spillet.

Facts om Mads Aaquist:
Født: 31.december 1994
Klubber ungdom: B 1973, KB, FCK
Klubber senior: FCK, AC Horsens, FC Helsingør
Ungdomslandskampe: 44 kampe