Kildentoft: FCN er som min 2. familie

Kategorier

Henrik Kildentoft fik i mandags et glædeligt gensyn med Right to Dream Park.

Foto: Rie Neuchs

32-årige Henrik Kildentoft fik i mandags et glædeligt gensyn med Right to Dream Park, og han drømmer om at gå trænervejen efter sit stop som spiller.

En af FC Nordsjællands klublegender, Henrik Kildentoft, meddelte i sidste uge, at han i en alder af kun 32 år bliver nødt til at sætte støvlerne på hylden på grund af konstante rygproblemer.

Henrik Kildentoft kom til FCN fra Brøndby i sommeren 2007, og i de næste fem et halvt år var han med nr. 4 på ryggen en profil på FCN-mandskabet og også anfører i en lang periode.

Kildentoft var med til at vinde pokalen i både 2010 og 2011 samt mesterskabet i 2012, inden han i januar 2013 skiftede til Haugesund i Norge. Karrieren er sluttet tilbage i Danmark med en sæson i Vendsyssel og senest to sæsoner hos Næstved IF.

For at hylde Henrik Kildentoft for den store indsats for FCN med 155 kampe og 10 mål, var han og familien inviteret i Sepp Loungen og til kamp mod Helsingør i mandags. Kildentoft blev varmt modtaget fra alle sider, og han følte sig straks hjemme igen:

– Jeg har jo ikke haft så meget tid til at komme her, som jeg gerne ville, men det får jeg måske nu. Jeg har i de sidste fire år mest fulgt klubben udefra, og den har udviklet sig helt vildt. FCN har taget nogle store skridt. Det er bare i orden alt sammen, og det er fedt at være tilbage.

– Allerede da vi nærmede os stadion fik jeg nærmest gåsehud. Bare det at køre samme tur, som man har gjort så mange gange og nydt hver eneste dag. Jeg føler stadig, at FCN er som min 2. familie, og det fællesskab vi havde i seks sæsoner var fantastisk.

– Jeg er imponeret af den udvikling, der er sket. FCN er en velfungerende ungdomsmaskine, der udvikler nye spillere hele tiden. Man bliver så glad, når man ser sådan noget. Jeg har også inden sæsonen sagt, at hvis det hele lige kommer til at svinge for FCN, kan de gå hele vejen, siger Henrik Kildentoft.

Han har ved siden af fodbolden i Næstved også haft et 30 timers kontorjob, og nu drømmer han om at holde kontakten til fodboldverdenen ved at gå trænervejen:

– Jeg er i gang med en træneruddannelse og under B-licens kurset kunne jeg allerede mærke en mavefornemmelse af, at det lige er mig. Jeg er lidt af en ledertype og fik også at vide på kurset, at jeg var god til at formidle tingene. Det har tændt en ild i mig at arbejde med de unge mennesker.

– Det vil jeg gerne fortsætte med. Det er fantastisk at følge de unges udvikling og måden, man gør det på her i FC Nordsjælland er imponerende. Jeg håber på en dag at kunne være en del af det som ungdomstræner. FCN gør alt det, mange andre klubber havde håbet på at kunne gøre, siger Henrik Kildentoft.

Han ser med stor glæde tilbage på sine mange sæsoner i klubben, hvor han hurtigt blev anfører men senere overlod den rolle til Nicolai Stokholm:

– Da jeg kom til FCN var Wieghorst, som jeg havde spillet sammen med i Brøndby, træner, og efter et halvt år blev jeg anfører kun 22 år gammel. Det var faktisk lidt en hård tid for mig, for vi kæmpede i Superligaens tunge ende, og jeg tog rigtig meget på mig som anfører.

– Derfor var det også meget bedre for mig, da en ældre herre kunne tage over som anfører. Det gav mig overskud til at løfte mit eget spil, og i sæsonerne efter gik det bare bedre og bedre for holdet. Jeg husker stadig tydeligt, da vi vandt pokalen for første gang. Det står for mig som det største og gav en helt vanvittig følelse i kroppen, fordi vi viste, at vi kunne vinde noget sammen.

– Så selv om mesterskabet naturligvis er stort,  og det hele spillede sammen i 2012, glemmer jeg aldrig den første pokaltitel med FCN, lyder det fra Henrik Kildentoft.

Det var også tydeligt, at gensynsglæden var stor fra alle sider i FC Nordsjælland, for det blev til mange krammere for Henrik Kildentoft, inden han sagde farvel og på gensyn i Right to Dream Park efter FC Nordsjællands sejr over FC Helsingør.