Karlo Bartolec: Hele holdet har vist karakterstyrke

Kategorier

Karlo Bartolec er med igen efter en spilledags karantæne og får forhåbentlig lejlighed til igen at juble sammen med Godsway Donyoh.

Boesenfoto.dk

– Stemningen i omklædningsrummet er i top, og den energi bringer vi med os ud på banen i kampene, siger den 22-årige kroat.

FC Nordsjælland har fået en forrygende start på den nye sæson med fire sejre på stribe. Også selv om modstanderne har scoret først i de seneste tre kampe, og det viser noget om holdets moral, siger Karlo Bartolec, der er i gang med sin anden sæson i klubben:

– Vi har lært af fejlene sidste efterår, hvor det ofte var os, der kom foran 1-0 og alligevel tabte eller spillede uafgjort. Nu viser hele holdet karakterstyrke, og vi lader os ikke slå ud af modgang. Det er stærkt at vinde kampe efter at have været bagud.

– Jeg synes også, vi spiller rigtig godt, og jeg er sikker på, at vi bliver bedre endnu. Stemningen i omklædningsrummet er helt i top, og den energi bringer vi med os ud på banen i kampene. Alle løber gerne nogle ekstra meter for hinanden, siger Karlo Bartolec.

FC Nordsjælland er alene i spidsen med maksimumpoint og 12 scoringer i de første fire kampe. Karlo Bartolec er selv noteret for en enkelt scoring og en assist indtil videre i denne sæson

Han er dog forberedt på, at det bliver svært at hente femte sejr i træk på søndag i Herning:

– Midtjylland er et godt hold, og vi spiller tætte kampe mod dem, så det bliver sikkert en hård kamp igen. Men vi vil gøre alt for at fortsætte sejrsstimen, og vi har også trænet i at dæmme op for deres mange høje bolde ind til Onuachu og modstå det pres, de vil komme med. Vi skal være stærke i alle duellerne for at vinde den kamp.

– Vi viste i foråret, at vi godt kan, da vi vandt den afgørende kamp i Herning om pladsen i mesterskabsspillet. Den succesoplevelse husker vi tydeligt, og den kan vi godt bruge til noget på søndag

– Vi har et ungt hold, og de nye er gået ind på holdet og har gjort det godt, så lige nu er alt perfekt. Selvfølgelig taber vi på et tidspunkt, men når engang det sker, er det, at vi skal vise karakterstyrken igen og straks komme tilbage på det spor, vi hidtil har fulgt, siger Karlo Bartolec.

Han nyder at spille højre midtbanekant i FC Nordsjællands foretrukne 3-4-3 system:

– Den position passer mig perfekt. Mini og jeg får mange muligheder i hver sin side til fremadrettet spil. Jeg føler, at jeg har fået meget plads i flere af kampene og nyder at tage del i det offensive spil, siger Karlo Bartolec, der gav Lyngbys venstre back, Michael Lumb, så mange karruselture, at han til sidst så rødt.

Det var i januar måneds træningslejr, at FCN for alvor fik gang i det spilsystem, og det gav allerede i foråret bonus med en række flotte kampe og sejre. FCN er således sammen med FCK de to bedste hold i kalenderåret 2017, begge med 36 point for 19 kampe.