Grimme sejre er også gode

Kategorier

Tre point er altid værd at juble over, og FCN-spillerne kæmpede dem hjem og nyder det sammen med fansene.

Foto: Rie Neuchs

Lokalopgøret mod Helsingør tog ingen skønhedspriser, men FCN tog alle tre point med en hårdt tilkæmpet 1-0 sejr og holder sikker kurs på førstepladsen i Superligaen.

Det kendetegner et tophold også at vinde på en halvdårlig dag. Derfor kan man vel også konstatere, at FCN for alvor stemplede ind som tophold i Superligaen, da lokalrivalerne fra Helsingør blev besejret 1-0 foran 3.520 tilskuere i Right to Dream Park.

Kampen blev lige akkurat så svær, som sådanne kampe ofte bliver. Helsingør var opsat på at spille med og udfordre tigrene med et spil, der minder meget om FC Nordsjællands eget spil. Efter en god start af gæsterne, tog FCN imidlertid som forventet taktstokken, og navnlig Mads Mini Pedersen gjorde en forskel med sine fantastiske kommandoraids over venstrekanten.

Og efter et kvarter gav det bonus, da Mads Mini smart spillede Ernest Asante fri, og Superligaens topscorer viste træfsikkerhed og scorede til 1-0. Samme træfsikkerhed var desværre en mangelvare hos Ernest Asante, da FCN i det 32. minut fik straffespark for hånd på bolden ved indlægget fra Mads Mini. Men Asante skød forbi kassen, og det tog dampen lidt ud af FCN-offensiven.

Helsingør fik kæmpet sig tilbage i kampen, og spillet blev mere nervøst, men FCN var dog tæt på yderligere et mål, da Mads Mini slap fri tre minutter før pausen, og kun en fantastisk redning af keeper Mikkel Bruhn hindrede en Mini-scoring.

Fra 2. halvlegs start var det igen FCN, der satte dagsorden med især Mathias Jensen og Magnus Kofod som spilstyrende. Det gav flere halve chancer, men effektivitet var en mangelvare hos FCN. Og efter en ordentlig regnskylle, læs styrtregn, var det som om, at resten af kampen stod i tilfældighedernes tegn.

FCN forsvarede sig godt med knaldhård fight, men kønt spil var en mangelvare, og mod kampens slutning satsede Helsingør mere og mere på den udligning, der kunne have givet oprykkerne et overraskende point.

Tæt på kom de også i tillægstiden, da der blev dømt indirekte frispark mod Alex Runarsson for at gribe bolden efter en tilbagelægning. Helsingør hamrede bolden mod overliggeren, men heldigvis for FCN på overkanten, og så slap tigrene med skrækken.

Facit blev 1-0 til favoritterne fra FCN, og dermed fortsat fuldt hus i point foran eget publikum i denne sæson. Nu venter der topholdet en helt anden type opgave på søndag mod FCK, igen på hjemmebane, hvor der må blive en fantastisk opbakning igen, som den tigrene fik mod Helsingør.

FC Nordsjælland fører klart Superligaen efter 6. spillerunde, og holdet kan tage imod mestrene med masser af selvtillid. Det kan kun blive en fantastisk kamp, som tigrene allerede glæder sig til nu.

Køb din billet til kampen HER