FCN gav Lyngby konge-klask

Kategorier

Anfører Mtiliga højt til vejrs på vej mod triumfen i Lyngby.

Foto: Getty Images

På endnu en flot præstation sikrede FCN sin 4. sejr på stribe med imponerende 4-1 på Lyngby stadion. Dermed holder tigrene førstepladsen i Superligaen med maksimumpoint.

Lokalopgøret mod de kongeblå endte i en ren massakre, hvor FCN mod slutningen stærkt støttet af mange medrejsende fans nærmest kunne holde legestue mod et hjemmehold, der sluttede med ni mand på banen. Allerede i starten af 2. halvleg blev Lyngby reduceret til 10 mand og mod slutningen af kampen gav frustrationsfrispark endnu et rødt kort.

Derfor endte det med konge-klask til Lyngby i en kamp, der ellers tegnede meget svær for FC Nordsjælland fra start. Tigrene virkede nemlig ikke helt tændte ved første fløjt, mens David Nielsens tropper gik højt i presset. Det havde Lyngby-spillerne luft til i det første kvarter, og det gav bonus, da Hallgrimur Jonasson i det 9. minut udnyttede en ripost efter en ellers fornem redning af Alex Runarsson i første omgang på hovedstød fra Oliver Lund.

Efter 1-0 målet var Lyngby tæt på at følge op med endnu en scoring, da Jeppe Kjær kort efter slap helt alene igennem. Men heldigvis skød Kjær forbi kassen. Og så begyndte tigrene at røre på sig og gå til biddet i den anden ende af banen. Igen viste FCN-spillerne, at de ikke lader sig slå ud af modgang.

Det var tredje kamp i træk, FCN kom bagud og alligevel vendte det hele til egen fordel. Udligningen kom allerede i det 16. minut, da Emiliano Marcondes trykkede af udefra, og Ernest Asante lige fik bolden drejet udenom keeper Mikkel Andersens rækkevidde til 1-1. Det var fjerde kamp i træk, Ernst Asante scorede, og han havde faktisk et par muligheder mere i den livlige 1. halvleg, som FCN satte sig fint på efter udligningen.

Asante gav også straks fra 2. halvlegs start prøver på sin fantastiske sprint, der gav to situationer alene med Lyngby-keeperen uden at få scoret. Men i kampens 52. minut kom så den nok kampafgørende situation, FCN i et stykke tid havde luret på. Emiliano Marcondes blev spillet i dybden og stilede direkte mod mål, da han blev fældet bagfra lige uden for feltet, og dommer Jørgen Daugbjerg Burchardt gav helt korrekt Oliver Lund direkte rødt for den forseelse.

Desværre formåede Emiliano ikke også at straffe den ved at udnytte frisparket, men med en mand i overtal blev det ensrettet trafik mod Lyngbys mål. Og i det 59. minut var Emiliano Marcondes på pletten og nettede på den ripost, målmand Mikkel Andersen gav på et super langskud af Mathias Jensen. Og foran 2-1 kunne FCN fastholde en total kontrol over kampen.

Der var dog lige et enkelt moment, hvor det kneb efter et hjørnespark. Lyngbys forsøg tog overliggeren, og på riposten var det masser af panik, før Alex Runarsson til sidst fik reddet situationen. Og så ventede FCN ellers med tålmodigt spil på, at hullerne i fosvaret skulle opstå hos de trætte Lyngby-spillere, der også tydeligt var mærket af Europa League kampen i torsdags.

I det 68. minut snød Mathias Jensen et meget afventende Lyngby-forsvar og knaldede bolden fladt i kassen til 3-1 efter et par frække træk lige foran feltet. Og herefter kom chancerne i en jævn strøm. Karlo Bartolec legede flere gange med Michael Lumb, der så tung ud på venstre back pladsen. Det kostede først Lumb et gult kort for et frustrationsfrispark, og da han to minutter før tid igen blev snydt, lavede Lumb et klodset frispark på Bartolec og fik dermed endnu et gult kort vekslet til rødt.

Dommeren skønnede, at frisparket var begået inde i feltet og dømte straffe. Straffesparket i det 89. minut sendte Ernest Asante sikkert i nettet med sin 5. sæsontræffer, der nu gør ham til topscorer i Superligaen. Og med den imponerende sejr på 4-1 i Lyngby holder FCN fast i positionen som tophold med maksimumpoint efter fire spillerunder. Nu med en målscore på 12-6, altså tre scorede mål i gennemsnit pr. kamp.

Der er dog stadig en masse, der skal forbedres og udvikles på, så sæsonstarten bliver på ingen måde nogen sovepude. Tigrene vil jagte mere succes med hårdt arbejde på træningsbanen, før turen næste søndag går til Herning.

Se kampstatistik HER