FCN buldrede hen over Liverpool

Kategorier

Måltavlen i Horne med sejrscifrene til FCN over Liverpool FC.

Med en alt for lille sejr på 4-2 satte et meget ungt FCN-mandskab en høj standard i aftenens opvisningskamp i lækre fodboldomgivelser i Horne ved Fåborg.

Egsfield Ground i Horne dannede ramme om en velbesøgt fodboldfestival, hvor hovedkampen stod mellem et meget ungt FCN-mandskab og Liverpools U/23 hold. Og selv om både fysik og alder var i favør af Liverpool var det de fodrappe talenter fra FCN, der styrede fra start til slut. Facit blev 4-2 til FCN, men der var chancer til en langt større sejr.

Der var torden i luften over Fyn, og FCN kom buldrende fra start og satte sig fuldstændig på spillet. Der blev også skabt store målchancer. Nicolai Baden Frederiksen blev spillet fri i dybden af anfører Andreas Skovgaard, men skuddet sad lige på den engelske keeper. Og lidt efter fik Jakob Johansson en hovedstødschance men headede over.

Så først efter 34 minutter fik FCN den fortjente føring, da Jakob Johansson var først over riposten efter et blokeret skud fra en helt fri Andreas Olsen. 1-0 til FCN, og det var også stillingen ved pausen.

2. halvleg startede med en god chance til Liverpool, men så tog FCN igen teten, og i det 56. minut scorede Jakob Johansson sit andet mål, som en næsten tro kopi af det første. Johansson udnyttede en ripost efter forsøg fra Andreas Olsen til 2-0.

Det blev 3-0 i det 59. minut, da Andreas Olsen spillede Nicolai Baden Frederiksen blank til scoring, men kort efter fik Liverpool dog reduceret til 1-3 ved Paulo Alves. På det tidspunkt var det begyndt at regne voldsomt, og efter knap 65 minutters spil var ikke kun himlens sluser et problem. Tordenskyerne trak voldsomt sammen, og da bulder og brag blev fulgt op af lyn, valgte dommer Mads-Kristoffer Kristoffersen klogt at afbryde kampen af sikkerhedsgrunde.

Det var nødvendigt men lidt synd for det ellers fantastiske og velbesøgte arrangement, som mange havde forladt, da kampen efter tyve minutters afbrydelse atter kunne genoptages uden risiko for lynnedslag.

Trods et par udskiftninger, hvor FCN satte endnu yngre spillere på 16 og 17 år på banen, genfandt tigrene hurtigt kadencen og øgede i det 74. minut til 4-1 ved Andreas Olsen på en fantastisk præcis fremlægning fra Mikkel Damsgaard.

I kampens slutfase kom Liverpool bedre med, og otte minutter før tid fik Paulo Alves scoret for anden gang og pyntet på slutresultatet til 2-4. Paulo Alves blev efter kampen kåret som bedste Liverpool-spiller, mens Fodboldfestivallens værter kårede Mohammed Kudus som den bedste FCN-spiller.

FC Nordsjællands assistenttræner, Søren Krogh, var særdeles godt tilfreds med indsatsen:

– Det var en kamp, der viste os, at de næste spillere står klar. Når man er bedre end Liverpool, er man vel okay. Det var også vores fortjeneste, at Liverpool ikke kunne levere den power, vi havde forventet.

– Vi lykkedes med så mange ting offensivt i dag, og jeg vil gerne fremhæve en spiller som Jakob Johansson for hans energi. Jeg synes, der var stor forskel på de to hold, og vi burde efter spil og chancer have vundet større over Liverpools U/23 hold. Det kan vi kun være tilfredse med, siger Søren Krogh.

Matchfacts af U/23 opvisningskamp i Horne ved Fåborg:

FC Nordsjælland-Liverpool 4-2 (3-1)
Mål: 34. minut 1-0 Jakob Johansson. 56. minut 2-0 Jakob Johansson. 59. minut 3-0 Nicolai Baden Frederiksen. 60. minut 3-1 Paulo Alves. 74. minut 4-1 Andreas Olsen. 82. minut 4-2 Paulo Alves.

FC Nordsjællands startopstilling:
Peter Vindahl Jensen
Marcus Gudmann, Abdul Mumin, Andreas Skovgaard, Patrick da Silva.
Collins Tanor, Mohammed Kudus, Mathias Rasmussen.
Andreas Olsen, Nicolai Baden Frederiksen, Jakob Johansson.

Indskiftninger hos FCN:
Mikkel Damsgaard ind i 54. minut for Mathias Rasmussen
Kelvin Ofori ind i 59. minut for Jakob Johansson
Frederik Christensen ind i 66. minut for Collins Tanor
Jacob Christensen ind i 70. minut for Abdul Mumin
Magnus Wørts ind i 70. minut for Mohammed Kudus
Stephen Sarkodie (M)
Teodor Foss

Se en lille billedkavalkade fra fodboldfestivalen i Horne: