En alt for lille 3-0 sejr over FCK

Kategorier

Stor jubel i FCN-lejren efter endnu en scoring mod FCK.

Boesenfoto.dk

På en dag, hvor det hele klikkede fra først til sidst, gav FC Nordsjælland de danske mestre en fodboldlektion og satte trumf på som Superligaens førerhold.

Mange gange i denne sæson har FC Nordsjælland kunnet glæde sig over flotte sejre, men hele tiden med fokus på forbedring. Det fokus vil tigrene givetvis også fastholde efter landskamppausen, men i dagens kamp mod FCK var tigrene tæt på topniveau i alle 90 minutter.

FCK blev nærmest ikke levnet en ærlig målchance. En stærk defensiv stod i vejen for alt, hvad mestrene havde at byde på, og på midtbanen styrede de vævre FCN-spillere med stor autoritet. Det blev også omsat i så mange oplagte målchancer, at selv den stensikre sejr på 3-0 nærmest var alt for lille efter spil og chancer.

Næsten 6.500 tilskuere havde fundet vej til Right to Dream Park, og det var denne gang vel at bemærke mest FCN-fans. Superligaens nye tophold tiltrækker publikum i massevis nu, og de får hver gang en fantastisk fodboldoplevelse. Sejren over FCK var den fjerde ud af fire mulige. Før FCK har Brøndby, AaB og Helsingør fået klø foran hjemmepublikum, der også viste deres begejstring med taktfaste klapsalver længe efter, at der var fløjtet af.

Allerede i kampens første minut viste Mads Mini Pedersen med et super gennembrud, at FCN ville udfordre FCK-forsvaret på speed. Den linje blev fulgt, og der var optræk til et føringsmål flere gange, men det lod vente på sig til det 27. minut, da Emiliano Marcondes headede Godsway Donyoh fri til skud, og ghaneseren hamrede bolden i kassen til 1-0.

Det blev 2-0 i det 36 minut, da snævert spil i FCK-feltet gav Emiliano Marcondes mulighed for afslutning på en kort pasning fra Mathias Jensen. Og Emilianos skud kunne Robin Olsen kun lige nå med det yderste af fingrene, hvorfra læderet fortsatte ind i nettet.

Det var også tæt på endnu et mål kort før pausefløjtet, da Karlo Bartolec og Ernest Asante fik spillet Godsway fri i et dybdeløb, men her klarede FCK-keeperen med en mirakelredning og holdt dermed liv i mestrenes håb til 2. halvleg.

FCK forsøgte fra første fløjt efter pausen at tage styring på kampen, men det blev kun ved sporadiske forsøg, og ingen farlige afslutninger. Og da Peter Ankersen i det 56. minut tabte kasketten og sparkede Mads Mini efter en hård nærkamp, kunne dommer Michael Tykgaard kun vælge det røde kort til Ankersen, der dermed overlod sine holdkammerater hjælpeløse.

Fra det øjeblik var FC Nordsjælland i sikker kontrol og skabte målchancer på stribe. Målet til 3-0 kom først i det 83. minut, men det burde være kommet langt tidligere, men hver gang reddede Robin Olsen sit hold. Men målet var flot. Godsway Donyoh spillede på tværs til en fri Ernest Asante, og Superligaens topscorer fintede et skud og løftede iskoldt bolden over en siddende målmand til 3-0.

FCN pillede al pynt af mestrene i en kamp, hvor der blev præsteret flot både som hold og individuelt. Det var så stærk en præstation, at ingen kan sætte en finger på det fortjente i placeringen som tophold i Superligaen.

Nu smutter ni FCN-spillere afsted i landsholdstjeneste, og når de kommer tilbage, er det igen med højt spillehumør og fokus på at blive endnu bedre. Og det bliver fantastisk at følge det unge mandskabs udvikling. Det er klasse at spille mesterholdet FCK ud af brædtet og vinde en alt for lille 3-0 sejr.