Emiliano: Arbejder hele tiden på forbedring

Kategorier

Emiliano Marcondes scorede mod AGF i sæsonens første møde, men det rakte desværre ikke til point.

Boesenfoto.dk

– Jeg tror på, at det bliver en kamp med hurtigt spil på græsset fra begge hold, siger Emiliano Marcondes før mødet med Helsingør mandag aften i Right to Dream Park.

Efter en kamp i Midtjylland, hvor hjemmeholdet helst ville have bolden op i to meters højde, glæder Emiliano Marcondes sig til en helt anden type kamp på hjemmebane mod Helsingør:

– Helsingør vil også gerne have bolden og spille den hurtigt rundt. De spiller lidt ligesom os. Vi skal sørge for at være bedre til det og få sat FCN-dominans på fra første minut, for så vil der opstå målchancer på et tidspunkt.

– Vi er nok favoritter i den kamp, men vi skal regne med, at det bliver svært og kræver tålmodighed. Vi skal vinde på at være bedre som hold, og at vi har mere Superliga-erfaring end dem.

– Helsingør må bestemt ikke undervurderes. De er unge og ærgerrige ligesom os, men de har nok også respekt for os og vores hurtige spil over kanterne. Og vi kan godt li’ at have bolden, hvis de trækker sig lidt, så jeg tror på, at vi igen kan vinde slaget om Nordsjælland, sådan som vi gjorde sidst i Lyngby. Slår vi også Helsingør, vi det være sat på plads, siger Emiliano Marcondes.

Han fik sin debut for FC Nordsjælland i september 2012 og her små fem år senere har han 106 kampe og 22 mål for FCN på sit fodbold-CV, som efter nytår fortsætter hos engelske Brentford. Forinden vil 22-årige Emiliano Marcondes levere bedst muligt for FCN:

– Kan jeg sige farvel til FCN på en placering i top 3 vil det jo være fantastisk. Og skal jeg næste år hjem og have en medalje for kampene i efteråret, skal jeg nok komme, lyder det drømmende fra E, der indtil videre står noteret for to træffere i denne sæson. Og ingen af dem på sin specialitet: De direkte frispark.

– Det skal nok komme. Jeg øver stadig frispark efter hver træning og har været tæt på et par gange. I det hele taget handler det hele tiden om at forbedre sig. Både jeg og holdet har konstant fokus på forbedring. Det gælder for mig om at udnytte tiden, så jeg også er bedre rustet til Brentford. Kampen mod FCM viste, at vi stadig har meget at lære i duelspil, siger Emiliano Marcondes.

Han håber, at der ikke bliver så meget af det mod Helsingør, der i spillestil minder om FCN og i staben har en række tidligere tigre, som Emiliano også har spillet Superligakampe med. Det er Søren Henriksen, Johannes Ritter, Adnan Mohammad og Christian ”TK” Køhler.

-Det er altid fedt at møde gamle holdkammerater. Og helst sætte dem på plads. Men det betyder ikke noget særligt, når kampen er i gang, for vi møder jo tidligere FCN-spillere næsten hver eneste uge nu, siger Emiliano Marcondes.