Andreas Maxsø solgt til Osmanlispor

Kategorier

Foto: Getty Images

FC Nordsjælland kan opfylde endnu en spillers drøm om et skifte til udlandet. Andreas Maxsø har via dedikeret og engageret arbejde både på akademiet og på Superligaholdet i FCN indfriet sin ambition om at fortsætte karrieren i en international fodboldliga.

Forsvarsspilleren skifter med øjeblikke virkning Alka Superligaen ud med Superlig og Osmanlispor.

Sportschef i FCN Carsten V. Jensen fortæller om transferen.

– Vi kan igen glæde os over at være med til at opfylde endnu en spillers drøm om et skifte til udlandet. Maxsø har siden han kom til klubben, som U/17-spiller, været et godt eksempel og vist stor vilje til at forbedre sig på daglig basis. Han har dermed vist vejen for andre unge FCN-spillere ved at være fokuseret på at blive den bedst mulige udgave af sig selv.

– Vi forlængede sidste sommer Maxsøs aftale med den fælles overenskomst, at han om muligt skulle sendes videre denne sommer. Både FCN og Maxsø har haft stort udbytte af yderligere en sæson. En sæson hvor både holdet og Maxsø udviklede sig flot henover året. Samtidigt med at vi i modsætning til situationen sidste år sikrer klubben en god indtægt i forbindelse med skiftet. Alt i alt et godt eksempel på en spiller der har udviklet sig fantastisk i FCN, som spiller, menneske og som i sidste ende giver et afkast som vi kan geninvestere i vores model, fortæller CV.

Andreas Maxsø fik sin debut helt tilbage i december 2012, hvor han startede inde mod FC København i Telia Parken. Siden da er det blevet til 108 Superliga-kampe, hvor hovedparten af dem i 2016 var som anfører for FCN mens Patrick Mtiliga var ude med skade.

Cheftræner Kasper Hjulmand husker da også tydeligt tilbage på den spiller, som han gav debut til for 5 år siden.

– Jeg kan huske da vi bragte ham op til sin debut fordi vi godt kunne se hans potentiale. Han har været igennem en stærk udvikling siden da, og en spiller som vi altid har troet på. Han spillede faktisk ikke til at starte med i sin første tid i Superliga-truppen, og gik fra at have undskyldninger for sig selv til at træne hårdt og komme ud af det. Det skyldes primært en god moral og stærk indstilling.

– Han har også taget det ansvar vi har givet ham, som anfører i mange kampe, hvor han har arbejdet med lederskab på og udenfor banen. Han har sat en høj standard i kampene og til træning. Vi håber meget at han har givet den indstilling videre til de andre stoppere i truppen, for de burde kunne kigge på ham og se hvad der skal til for at kunne følge i hans fodspor. Vi ønsker selvfølgelig Maxsø al held og lykke i fremtiden, siger Kasper Hjulmand

Forsvarsspilleren selv sender tanker tilbage på de trænere, som har hjulpet ham til at blive en bedre spiller og som har stillet krav til ham om selv at tage ansvar for sin egen udvikling.

– Jeg er glad for at en af mine drømme kan gå i opfyldelse om at skifte til udlandet, og jeg sætter stor pris på at vi har fulgt den plan som vi lagde i sidste sæson. Jeg er blev en dygtigere spiller, fået mere ansvar og jeg er samtidig med til at give lidt tilbage til klubben i form af de penge som klubben får fra mig.

– Det har været en stor fornøjelse at spille i FCN, som har udviklet mig til den spiller jeg er nu. Klubben har givet mig ansvar i en tidlig alder og givet mig værdifuld erfaring, som jeg tror vil gavne mig senere i min karriere. Jeg skylder en stor tak til alle mine trænere, som troede på mig, da jeg kom til klubben, fortæller Maxsø.