Ensrettet trafik men kun få målchancer

Kategorier

U/19 spiller Magnus Kofod Andersen spillede hele kampen og gjorde det godt på midtbanen i 1. halvleg og som højre back efter pausen.

– Det var spil til ét mål, men vi var for dårlige på banens sidste 20 meter, lyder det fra cheftræner Kasper Hjulmand efter 0-0 i dagens træningskamp mod FC Bridges.

FC Nordsjællands sidste test inden sæsonpremieren om en lille uge i Odense mod OB blev en målløs affære mod det amerikanske hold FC Bridges fra Chicago. Kampen igennem var der stort set ensrettet trafik mod det amerikanske mål, men en enkelt helt oplagt målchance og tre fire halve af slagsen var alt for magert et udbytte af den store spilovervægt.

Straks fra første fløjt satte tigrene sig på kampen i en 3-4-3 formation, der gav masser af rum at spille i på kanterne. Og også gav optræk til flere fine angreb, der desværre for det meste fusede ud med en kikset aflevering, når målet nærmede sig.

Midtvejs i 1. halvleg var det dog som om, at trykket på det amerikanske mål var ved at give bonus, da Mathias Jensen og Mathias Rasmussen bandede sig igennem, og sidstnævnte afsluttede med et skud på overliggeren. Kort efter fyrede Emiliano Marcondes et nærgående langskud af.

Men den største målchance af alle fik Emiliano Marcondes serveret lidt efter på et perfekt indlæg fra Mads Mini Pedersen efter et af hans mange hurtige ryk med bolden langs venstrekanten. Keeperen klarede dog Emilianos skud i stor stil, og resten af halvlegen fightede amerikanerne bolden ud af farezonen.

FCN skiftede fire mand i pausen og ændrede til 4-3-3 formationen, men det skabte bestemt ikke flere målchancer, selv kampbilledet var det samme. Collins Tanor blev fældet lige udenfor feltet i et overraskende sologennembrud, og han fik også selv en skudmulighed på riposten, efter Emilianos blokerede skud på det direkte frispark.

Men åbne chancer blev det ikke til mod kompakte FC Bridges. Den største mulighed fik Nicolai Frederiksen på oplæg fra Godsway Donyoh, men skuddet strøg forbi rammen, og mod slutningen var gæsterne i stedet nærgående et par gange på hovedstød efter hjørnespark.

Cheftræner Kasper Hjulmand evaluerede kampen således:

– Kampen skulle bruges til at give mere spilletid til en række spillere. En slags opsamling fra træningslejren og U/21 EM, og med næsten en uge til premieren mod OB kunne vi bringe flere i spil.

– Det var spil til ét mål, hvor vi sled for at skabe chancer og kvalitet i spillet foran deres mål. Og det var vi virkelig dårlige til i dag. Spillet på de sidste 20 meter af banen var slet ikke godt nok, og det må vi på træningsbanen og arbejde med, konstaterer Kasper Hjulmand efter den målløse og chancefattige kamp.

FC Nordsjællands startopstilling og indskiftninger:

28 Peter Vindahl Jensen
5   Mads Mini Pedersen (ind i 46. minut 20 Patrick da Silva)
9   Tobias Mikkelsen (ind i 46. minut 31 Godsway Donyoh)
10 Emiliano Marcondes
12 Ernest Asante (ind i 60. minut 29 Nicolai Frederiksen)
14 Mathias Rasmussen
17 Andreas Skovgaard
23 Mathias Jensen (ind i 46. minut 35 Jakob Johansson)
28 Magnus Kofod Andersen
30 Abdul Mumin (ind i 46. minut 33 Collins Tanor)
36 Victor Nelsson