Reserverne vandt sikkert trods lidt sløseri

Kategorier

Patrick da Silva scorede til 3-1 med det "kolde" højreben.

Foto: Boesenfoto.dk

Mange flotte angreb gav en sejr på 4-1 til FCN over Esbjerg i Reserveholdsturneringen.

Effektiviteten var ikke i højsædet, men der var reelt aldrig tvivl om udfaldet, da FCN-reserverne havde besøg af Esbjerg. Facit blev 4-1 til tigrene, men begge hold havde chancer til mange flere mål. Især FCN i 1. halvleg, hvor mange oplagte chancer blev brændt på grund af sløseri.

Trods ineffektiviteten i 1. halvleg kunne FCN dog gå til pausen med en føring på 2-1. Efter at først Nicolai Baden Frederiksen og Andreas Olsen havde brændt, begge i helt fri position, kom føringen i det 14. minut ved Jakob Johansson, der fulgte op og scorede til 1-0 på riposten efter et knaldhårdt langskud fra Andreas Olsen og godt opspil af Frederik Christensen.

Lidt senere var Tobias Mikkelsen helt fri uden at få afsluttet, og da Jakob Johansson blev spillet blank, hamrede han læderet direkte på keeperen. Men i 37. minut blev det endelig til 2-0, da Andreas Olsen slap alene igennem og stille lagde bolden forbi målmanden.

Esbjerg havde også sporadiske modangreb men ikke så oplagte chancer. Der var en enkelt, som Peter Vindahl Jensen i FCN-målet reddede flot. Han var til gengæld chanceløs fem minutter før pausen, da Esbjerg fik reduceret til 1-2 på et straffespark, som Andreas Skovgaard begik.

Efter den meget livlige 1. halvleg, blev der lidt længere mellem chancerne efter pausen, men midtvejs i 2. halvleg afsluttede Patrick da Silva iskoldt med højrebenet til 3-1 efter hurtigt kombinationsspil med Nicolai Baden Frederiksen og Andreas Olsen op langs venstrekanten.

Indskiftede Jonathan Amon var tæt på at øge føringen med et skud lige forbi, men til allersidst kom målet til 4-1, da Mathias Rasmussen kunne afslutte med effekt efter præcist opspil fra Amon og Tobias Mikkelsen. Esbjerg havde også nogle muligheder i slutfasen, men Peter Vindahl Jensen kom i vejen for alt, hvad vestjyderne havde at byde på.

Assistentræner Søren Krogh vurderer således:

– Vi var ind i mellem for skødesløse med bolden og tog for let på nogle situationer. Men der var også undervejs verdensklasse angreb, der bare ikke blev afsluttet effektivt nok. Der var tegninger til det rigtige mange gange.

– Men vi må ikke tabe bolden så ofte på dumme steder og åbne for omstillinger på den måde. Det ville blive straffet i Superligaen. Men alt i alt en sprudlende forestilling, hvor der bare blev taget lidt for nonchalant på det, siger Søren Krogh.

FCN er således kommet i gang med den nye Reserveholdsturnering med to sejre, og den næste kamp i den turnering kommer først om en måned.

Reserveholdsturnering 31. juli i Right to Dream Park:

FCN-Esbjerg 4-1 (2-1)
Mål: 14. minut 1-0 Jakob Johansson. 37. minut 2-0 Andreas Olsen. 40. minut 2-1 Straffespark. 64. minut 3-1 Patrick da Silva. 90. minut 4-1 Mathias Rasmussen.

FC Nordsjællands startopstilling og indskiftninger:

Peter Vindahl Jensen
Tobias Mikkelsen, Abdul Mumin, Andreas Skovgaard (80: Gedion Mensah), Patrick da Silva.
Frederik Christensen(55: Magnus Wørts), Collins Tanor, Mathias Rasmussen.
Andreas Olsen (80: Abu Francis), Nicolai Baden Frederiksen (72: Jonathan Amon), Jakob Johansson (68: Jacob Kristensen).