Rekordmageren Ingvartsen

Kategorier

Foto: Getty Images

Marcus Ingvartsen leverede en fantastisk 2016/17 sæson med en stribe rekorder. Den 21-årige angriber blev suveræn topscorer i Alka Superligaen med 23 mål. Den sidste træffer sat ind på Brøndby stadion i sæsonens sidste kamp.

Dermed slog Marcus Ingvartsen også klart FC Nordsjællands klubrekord, der tidligere lød på 19 mål i én sæson, scoret af Morten Nordstrand i sæsonen 2006/07.

Også på to andre fronter satte Marcus Ingvartsen nye Superliga-rekorder. Han scorede i 15 udekampe. Det har ingen tidligere gjort. Og han fordelte sine mål på 21 forskellige kampe. Det er også rekord.

Undervejs mod topscorerværdigheden slog Ingvartsen også Tommy ”Brolægger” Olsens klubrekord fra efteråret 2003 med scoring i fem kampe i træk, og to gange i sæsonens løb blev han af TV-selskaberne kåret som månedens spiller i Alka Superligaen.

Marcus Ingvartsen startede som 5-årig i Farum Boldklub og har således været i klubben i hele sit fodboldliv og er gået hele vejen gennem FCN Akademi til Superligatruppen.

Han fik sin debut i Superligaen 28. februar 2014, og i alt er det blevet til 76 kampe og 30 mål for FC Nordsjælland.