Forbandelsen mod OB blev endelig brudt

Kategorier

Endelig kunne FCN-spillerne juble efter en kamp mod OB og en fortjent sejr på 2-1.

Foto: Getty Images

Med en fremragende 1. halvleg banede FC Nordsjælland vejen for en super sejr på 2-1 i Odense og præsterede en særdeles lovende start på den nye sæson.

Syv kampe i træk har de stribede fra OB strakt armene jublende i vejret, men med en heroisk indsats, fik FCN brudt forbandelse og vandt helt fortjent premieren i Odense med 2-1.

Endelig var det tigrene, der kunne løbe jublende ud til de mange medrejsende og flot støttende fans, mens fynboerne luskede stille ud af banen.

Sejren blev grundlagt på en fremragende 1. halvleg, som FCN styrede næsten uafbrudt fra første fløjt og frem til pausen. FCN spillede klogt rundt med bolden uden at sætte den på spil, og med Mathias Jensen som en iøjnefaldende dirigent og Victor Nelsson med en fantom arbejdskraft var den centrale midtbane hos FCN totalt styrende.

Det begyndte at kaste chancer af sig, da Mathias Jensen efter ti minutter sendte Mads Mini afsted på venstrekanten, og Emiliano Marcondes var tæt på at dreje indlægget i kassen. Siden blev det til et snigende skudforsøg af Godsway Donyoh efter hjørnspark og en stor hovedstødschance til Mads Mini på indlæg fra Karlo Bartolec.

Men et fortjent føringsmål lod vente på sig til det 22. minut, hvor Mathias Jensen smækkede en lang præcis stikning frem til hurtigløberen Ernest Asante, der lige akkurat nåede bolden før den fremstormende keeper Grytebust, og Asante fik prikket bolden over ham og i netmaskerne til 1-0.

Det burde have været en større føring ved pausen, da først Andreas Maxsø havde en hovedstødschance, og Mads Mini Pedersen tre minutter før pausen tog et lynhurtigt ryk til baglinjen og serverede for Godsway Donyoh. Hans skud blev reddet på stregen af en markspiller, og på riposten ramte Ernest Asante stolpen.

Det var naturligt nok et helt anderledes tirret og aggressivt OB-mandskab, der fra 2. halvlegs start forsøgte at ændre kampens skæve gang efter være blevet piftet fra banen til pausen af de knap 7.000 tilskuere.

FC Nordsjællands stærke bagerste tre mands kæde med Patrick Mtiliga, Andreas Maxsø og Viktor Tranberg holdt dog fint stand, og Alex Runarsson udstrålede ro og autoritet i målet.

Alligevel gik det galt, da OB i det 55. minut fik sat tryk på i feltet efter et frispark. Først reddede Alex flot et hovedstød fra Nicklas Helenius, men da AK Jacobsen øjeblikket efter fik chancen, blev bolden headet i kassen til 1-1.

Heldigvis lod tigrene sig ikke slå ud af udligningen. De samlede sig igen og fightede bare endnu hårdere, og belønningen for det modsvar fik de i det 67. minut efter smarte detaljer ved et hjørnespark.

Mathias Jensen spillede hårdt fladt ind i feltet til Emiliano Marcondes, der med hælen spillede Godsway Donyoh fri til skud. Mirakuløst fik Grytebust klaret med en fodparade, men på riposten var Karlo Bartolec iskold og knaldede bolden i kassen til 2-1.

Kampens bedste spiller, Mathias Jensen, måtte udgå med et kvarter igen og give plads til debutant Magnus Kofod Andersen, der lige er fyldt 18 år. Men han gik uimponeret ind og var fint med til at holde fast i bolden, så OB gang på gang måtte starte sine angreb helt forfra.

Og alt, hvad OB kunne byde på, blev ekspederet væk, inden det blev rigtig farligt. FCN fik en fantastisk start på den nye sæson med en fortjent sejr på 2-1, der i slutminutterne også kunne være blevet større, hvis der havde været mere effektivitet på kontrachancerne.

Men 2-1 er nok. Tre point på kontoen i første kamp, og nu er der lagt op til en fantastisk kamp mod Brøndby i Right to Dream Park på søndag kl. 16. Gå ikke glip af det brag.

Se kampstatistik HER

Matchfacts:

OB-FCN 1-2 (0-1)
Mål:
22. minut: 0-1 Ernest Asante, assist Mathias Jensen
55. minut: 1-1 Anders K. Jacobsen
67. minut: 1-2 Karlo Bartolec
Dommer: Jens Maae
Advarsler: Ingen

Startopstilling og indskiftninger:
1 Runar Alex Runarsson
2 Karlo Bartolec
4 Andreas Maxsø
5 Mads Mini Pedersen
8 Patrick Mtiliga
10 Emiliano Marcondes (ind i 85. minut 14 Mathias Rasmussen)
12 Ernest Asante (ind i 62. minut 9 Tobias Mikkelsen)
23 Mathias Jensen (ind i 74. minut 38 Magnus Kofod Andersen)
31 Godsway Donyoh
32 Viktor Tranberg
36 Victor Nelsson
På bænken uden at komme ind:
28 Peter Vindahl Jensen
17 Andreas Skovgaard
20 Patrick da Silva
21 Andreas Olsen