Nederlag til Heerenveen i tæt kamp

Kategorier

Foto: fcn.dk

FC Nordsjælland tabte den sidste træningskamp i Holland med 3-2 mod et godt spillende Heerenveen-hold, som viste gode kvaliteter på bolden.

FCN-holdet styrede ellers det mest af 1.halvleg, og Mathias Jensen sendte også tigerne i front efter bare 8 minutter. Et flot angreb helt nede fra forsvaret gik gennem Ernest Asante i højre side, som skiftede bolden modsat til Mads ’Mini’ Pedersen der med et millimeter præcist indlæg fandt Mathias Jensen der løb ind i boksen og prikkede bolden ind ved forreste stolpe til føring.

FCN forsatte de gode takter og det kastede chancer af til Asante, Emiliano og Godsway uden at det blev rigtig farligt. I stedet åd Heerenveen sig bedre ind i kampen, og fik med flot ro i pasningsspillet sendt tigerne ud og løbe meget og intensiteten var god i 1.halvleg.

Den hollandske udligning faldt i det 40 minut, da et indlæg fra FCNs højre forsvarsside passerede til bagerste stolpe hvor Michel Vlap hamrede bolden i kassen uden chance for Alex Runarsson i målet.

Godsway Donyoh kunne have sendt FCN til pause med en føring, men han fik ikke behandlet Ernest Asantes indlæg efter fortjeneste og det løb ud i sandet, og dommeren fløjtede til pause ved 1-1.

2.halvleg gav et hurtigt hollandske føringsmål. Et FCN-hjørnespark blev omsat til en lyn hurtig omstilling, og med få pasninger stod den 2-1 til Heerenveen. En situation som FCN-spillerne næppe vil glæde sig over at skulle se på video efterfølgende.

FCN forsøgte i den efterfølgende periode at jagte udligningen, som også bød på en stribe indskiftninger. Men specielt Mini havde flere gode gennembrud uden der var nogle FCN-spillere der stod klar foran målet til at proppe udligningen i mål.

I stedet for en udligningen blev det til et hollandske straffespark, da Mini fandt riven frem og nedlagde en Heerenveen-spiller inde i feltet. Straffesparket blev sikkert omsat til 3-1 af Henk Veerman.

Reducering kom med godt 10 minutter tilbage af kampen, Tobias Mikkelsen sparkede hårdt en retur-bold i kassen. Målet opstod efter fint forarbejde af unge Magnus Kofod Andersen, som var kommet ind på midtbanen. Kofod fandt Mathias Rasmussen i dybden, nordmandens indlæg sparkede Mohammed Fellah på første gang, men en redning gjorde at bolden hoppede ud til Tobias Mikkelsen der altså sendte bolden hårdt i mål til 3-2.

Indskiftede Andreas Olsen var tæt på at udligne i slut-sekunderne, men hans hovedstød blev snittet ud til hjørnespark og dommeren fløjtede efterfølgende kampen af.

FCN spiller sidste træningskamp på tirsdag hjemme i Farum kl.16.00. I morgen, søndag, går det hjem mod Danmark efter 8 dage i Delden og Holland.

Startopstillingen mod SC Heerenveen:

Alex Runarsson
Viktor Tranberg
Andreas Maxsø ( 65min, Abdul Mumin)
Patrick Mtiliga (65min, Magnus Kofod Andersen)
Karlo Bartolec ( 65min, Patrick da Silva)
Mads ’Mini’ Pedersen (77min, Andreas Olsen)
Mathias Jensen (65min, Collins Tanor)
Victor Nelsson
Godsway Donyoh (46min, Tobias Mikkelsen)
Ernest Asante (65 min, Mohammed Fellah)
Emiliano Marcondes (46min, Mathias Rasmussen)