Marcus Ingvartsen solgt til KRC Genk

Kategorier

Marcus Ingvartsen i jubel efter endnu en scoring.

Foto: Getty Images

Angriberen skifter for første gang i karrieren klub når han forlader Farum, og får sin drøm opfyldt ved at skifte til udlandet. Belgiske Genk bliver i fremtiden Marcus Ingvartsens nye klub, og angriberen skifter med øjeblikkelig virkning.

Sportschef Carsten V. Jensen fortæller om transferen:

– Det er selvfølgelig en speciel dag, hvor vi er ærgerlige over at sige farvel til vores topscorer og et godt menneske, men vi er samtidig glade og stolte over, at vi sammen med Marcus kan opfylde hans ønske om et skifte til udlandet, som samtidig sikrer os en god transfersum. Vi har haft fokus på at finde den rette hylde til Marcus, og vi tror på at dette vil være et passende næste skridt for ham.

– Marcus har givet vores klub og miljø rigtig meget fordi han er en spiller der sætter en høj standard for hvad der er normalen omkring en arbejdsindsats for at kunne indfri sine målsætninger. Vi vil i mange år kunne referere til hans eksempel med at kunne forberede sig bedst muligt til fremtiden ved at træne rigtigt, og have tålmodighed til at tro på, at man er i den rette klub der kan udvikle en til det næste skridt, siger Carsten V. Jensen.

Cheftræner Kasper Hjulmand om Marcus Ingvartsens skifte til den belgiske liga.

– Marcus har arbejdet fantastisk igennem lang tid og har opbygget en karakter, som er alt det vi gerne vil have. Han er en rollemodel, og vi vil gerne lave rollemodeller, som gør en forskel for andre. Vi er stolte i klubben over at have skabt sådan en person og afslutter. Vi ser frem til at følge ham i hans udvikling, og han skal holde fast i hans stærke arbejdsmoral som har gjort ham god. Det bliver spændende at følge ham tage de næste skridt i Belgien til at starte med, og så må vi se hvad der sker derfra, fortæller Hjulmand.

Marcus Ingvartsen har spillet i Farum Boldklub og FC Nordsjælland siden han var 5 år gammel. Han fik sin Superliga-debut da han var 18 år gammel i 2014, og slutter altså af som Superliga-topscorer i klubben.

– Jeg er vokset op i Farum og det er FC Nordsjælland, som jeg har set op til som knægt. Jeg har som en lille dreng siddet på tribunen til kampe, jeg har været bolddreng og jeg har spillet i klubben siden jeg var 5 år gammel. Alt sammen med en drøm om en dag at få lov til selv at spille på førsteholdet i Superligaen. Jeg er stolt over at have været i den samme klub gennem alle årene, fortæller Marcus Ingvartsen.

– Jeg er selvfølgelig enormt glad over at være nået hertil, men det er også mærkeligt at skulle sige farvel til det der har været min hverdag i rigtig mange år. Det er en super fed klub og jeg elsker at være her, og det er fedt at FC Nordsjælland har kunnet udvikle mig og bringe mig videre. Jeg føler mig klar til det næste skridt og jeg glæder mig til at tage fat på nye opgaver.

– Jeg sender en stor tak til alle i klubben; trænere, holdkammerater, holdledere, fysserne og folk i administrationen. Og selvfølgelig en tak til vores fans, som altid har været gode til at bakke deres egne drenge op. Jeg vil helt sikkert vende tilbage og jeg vil følge klubben tæt, slutter Ingvartsen.

Marcus Ingvartsen nåede altså 74 Superliga-kampe og 30 mål for FC Nordsjælland.