Lobotka solgt til Celta Vigo

Kategorier

Foto: Rie Neuchs

Den slovakiske landsholdsspiller skifter FC Nordsjælland og Alka Superligaen ud med La Liga og Celta Vigo. 22-årige Stanislav Lobotka skiftede tilbage i sommeren 2015 til FC Nordsjælland fra AS Trenčín, og midtbanespilleren imponerede fra første dag som en boldfast og teknisk dygtig spiller.

Sportschef Carsten V. Jensen fortæller om transferen af Lobotka:

– Det er endnu en transfer vi som klub kan være stolte af. Vi har udviklet Stanislav til det næste niveau, og vi har sikret os en god handel. Han har bevist fra starten af, at han er en fremragende spiller som kan nå en af de bedste ligaer. Vi er overbeviste om, at Stanislav kan blive en top spiller i Europa, og vi vil følge ham tæt og være stolte over, at vi har været med til at udvikle så dygtig en spiller.

– Vi er selvfølgelig bevidste om at det efterlader et hul på vores hold, men tiden er den rigtige for Stanislav til at tage det næste skridt. Når man siger farvel til så dygtig en spiller, vil det selvfølgelig have betydning for holdet, men vi kender potentialet og kvaliteten hos vores spillere, og vi ved, at de vil stå klar til at tage over, ligesom vi selvfølgelig er i markedet og afsøger vores muligheder, fortæller CV.

Cheftræner Kasper Hjulmand har arbejdet med slovakken siden vinteren 2016, og Lobotka har imponeret Hjulmand hele vejen igennem.

– Det er egentlig svært at sætte nok rosende ord på Stanislav. Han har så meget kvalitet, at jeg personligt ikke før har arbejdet med nogle midtbanespillere, der har haft så stort et potentiale. Han er ubeskrivelig sikker i boldomgangen og kan sætte en mand på midten af banen, og sikre gode muligheder for sit hold hele tiden. Det er med et blødende hjerte at vi siger farvel, men tidspunktet er det helt rigtige.

– Han var måske ikke den mest professionelle, da han kom til FCN, men den del har han taget til sig, og nu er han mere end professionel. Han arbejder sten hårdt for at blive bedre. Han er en ægte holdspiller, som gerne ofrer sig for holdet. I den afgørende kamp mod FCM i runde 26 havde han været skadet i dagene op til, og skulle faktisk med A-landsholdet dagen efter kampen, men han ville spille mod FCM, fordi det var vigtigt for klubben. Det var ligegyldigt for ham om det kostede en tur med landsholdet. Det fortæller alt om hans indstilling til at ville ofre sig for sine holdkammerater og klub, afslutter Kasper Hjulmand.

Slovakken er i sine to sæsoner i FC Nordsjælland blevet kåret til Årets Spiller i FCN, og det er samtidig en spiller som gang på gang topper ranglisterne. Det store potentiale blev også vist frem under sommerens U/21-slutrunde, hvor Lobotka blev kåret til Man of the Match i to ud af tre kampe for Slovakiet.

Selv glæder Lobotka sig til det nye skridt, men sætter pris på den retning som FCN har været med til at sende ham i.

– Jeg har lært meget i FCN. Først og fremmest at forstå hvad det kræver at være professionel. Jeg fik ændret mit mindset for hvad der kræves, og det gør også, at jeg står med denne mulighed nu. Derudover er jeg blevet et bedre menneske, jeg har fundet ud af hvor god en ting det er at gøre andre mennesker glade ved at hjælpe dem. Jeg skylder alle i klubben en kæmpe stor tak, mange mennesker har hjulpet mig.

– Jeg vil til en hver tid anbefale andre spillere FCN. Vi har spillet god fodbold som giver en et godt udstillingsvindue. Klubben holder hvad den lover og lagde en perfekt plan for mig. Derudover har de også givet mig chancen og altid været ambitiøse om at nå til det næste niveau, slutter Lobotka.

Stanislav Lobotka har spillet 61 Superliga-kampe for FC Nordsjælland siden skiftet i sommeren 2015, hvor slovakken kun har misset to kampe grundet karantæne og sygdom.