Fuld fart frem med tre på stribe

Kategorier

FCN-jubel efter sejrsmålet til 3-2.

Foto: Boesenfoto.dk

FC Nordsjælland fortsatte i successporet mod AaB og vandt 3-2 i en ny forrygende kamp i Right to Dream Park, og dermed topper FCN Superligaen.

Det fortsætter bare for de unge tigre, der bliver ved at præstere og fighte point ind på kontoen, så de nu ligger nr. 1 med maksimumpoint efter tre kampe. Et vildt imponerende facit, som FC Nordsjælland aldrig tidligere har præsteret, og alle kampe har været særdeles underholdende.

Sidst gav FCN hjemmepublikum en sejr på 3-2 at juble over mod Brøndby, og i dag blev det fulgt op med samme cifre mod AaB. Og igen viste FCN tårnhøj moral ved at slå tilbage, efter at modstanderne havde udlignet til 2-2. Spillerne kæmper for hinanden og holdet, så det er en fornøjelse at se på.

Otte mål har FCN nu scoret i sæsonens første tre kampe, og det siger en masse om den offensive tilgang til kampene. Det koster så også lidt i den anden ende, men tigrene var været rigtig stærke til at udnytte de gode perioder og minimere omkostningerne i de dårlige.

Mod AaB var der ændret lidt i startopstillingen i forhold til sæsonens første kampe. Victor Nelsson var rykket tilbage i centerforsvaret i stedet for Andreas Maxsø, og unge Magnus Kofod Andersen trådte for første gang ind i en startopstilling centralt på midtbanen ved siden af Mathias Jensen.

Det fungerede perfekt i hele 1. halvleg mod et AaB-mandskab, der stod meget lavt og overlod initiativet til FCN. Og det var tigrene straks klar til at udnytte med en konstant spilovertag og mange flotte kombinationer. Det førte desværre ikke til så mange afslutninger, men det kom mod halvlegens slutning, efter at AaB stik imod spilfordelingen pludselig slog til med scoring til 1-0 i det 25. minut ved Edison Flores.

Den modgang tændte for alvor FCN, der pludselig blev meget skarpere i angrebene. Først var Godsway tæt på at udligne, og på det efterfølgende hjørnespark fik Emiliano Marcondes chancen efter et flot hovedstød fra Viktor Tranberg.

Lidt efter gav Mathias Jensen et varselsskud, inden han udlignede til 1-1 i det 36. minut på et fremragende langskud, hvor forsvaret bakkede, så der blev plads. Både Ernest Asante, Karlo Bartolec og Emiliano Marcondes havde nærgående afslutninger i de sidste minutter op til pausen.

2. halvleg startede ligesom første halvleg sluttede med nærgående FCN-forsøg, og i det 54. minut gav det bonus, da Emiliano Marcondes lagde et perfekt indlæg til hovedet af Ernest Asante, som sendte sin tredje sæsontræffer i nettet til 2-1.

I de følgende minutter var FCN tæt på et øge føringen, men så begyndte AaB at røre på sig. Nordjyderne var tvunget til at satse mere offensivt, og det gav en del dødboldsituationer, hvor FCN-forsvaret blev sat under pres. I det 70. minut gik det galt, da Viktor Tranberg ikke fik kommunikeret ordentligt med målmand Alex Runarsson, og uheldigvis fik Tranberg forlænget et indlæg over keeperen og i kassen til 2-2.

Heldigvis varede det kun kort, før FCN svarede igen. Efter et hjørnespark fra Magnus Kofod Andersen i det 73. minut, blev bolden clearet ud til Emiliano Marcondes, der iskoldt tog et træk og sparkede i kassen til 3-2. Og selv om AaB pressede i slutminutterne, formåede FCN-spillerne at finde ressourcer til at fighte sejren hjem.

Endnu en super indsats og en underholdende kamp i Right to Dream Park. Nu følger to udekampe mod Lyngby og FCM, og så venter endnu en lækkerbisken på hjemmebane mandag 21. august med det nordsjællandske lokalopgør mod Helsingør.

Se statistik fra kampen HER