Forvandlet FCN slog Brøndby på super 2. halvleg

Kategorier

Godsway Donyoh jubler over sin scoring til 2-1.

Boesenfoto.dk

Efter en svag 1. halvleg kom FCN buldrende ud efter pausen og scorede tre flotte mål til en imponerende 3-2 sejr over Brøndby.

Uden brug af udskiftninger kom FCN ud til 2. halvleg med et helt andet hold end det, der var sluppet billigt fra 1. halvleg ved kun at være bagud 0-1 ved pausen. Tigrene var pludselig som forvandlede og gik til modangreb. På to gyldne minutter og to fantastisk kliniske afslutninger af Godsway Donyoh vendte FCN kampen, så der pludselig stod 2-1 på måltavlen i det 52. minut.

Det var Karlo Bartolec og Ernest Asante, der var kreatørerne bag de to kasser med fint sammenspil på højrekanten og hver sit præcise indlæg til Godsway, der var søgt ind til afslutningen og ikke levnede Frederik Rønnow i Brøndby-målet en chance.

Efter det lynskifte i kampens forløb fulgte en periode med åben slagudveksling. Brøndby måtte pludselig til at satse mere igen, og FCN fandt endelig rum at spille i. Det gav en vildt livlig 2. halvleg, og i det 61. minut lykkedes Brøndby med et hurtigt angreb til 2-2 udligning ved Lasse Vigen.

Kort efter var Godsway Donyoh tæt på igen at give FCN føringen med en nyt slangehug, som Rønnow mirakuløst fik drejet til hjørnespark. Og på indlægget derfra var Karlo Bartolec tæt på scoring med et fladt skud. Men Brøndby havde også sine chancer, og Alex Runarsson måtte ud i fuld længde for at redde et hovedstød efter et af gæsternes mange hjørnespark.

I slutfasen bølgede det frem og tilbage i en vildt livlig kamp, der holdt gang i alle 5.115 tilskuere trods den silende regn over Right to Dream Park. Jan Kliment slap fri for Brøndby, men Alex tvang ham til at overplacere sin afslutning, så bolden gik lige forbi.

Og så slog FCN i stedet til med sejrsmålet i det 86. minut. Kort forinden havde Patrick da Silva givet Brøndby en advarsel med et skud, som Rønnow kun lige kunne fodparere. Men da Ernest Asante kom afsted i et kontraangreb efter et hjørnespark til Brøndby, kunne ingen af gæsternes spillere følge med. Den lynhurtige ghaneser spænede igennem og efter flot bandespil med indskiftede Mathias Rasmussen kunne Ernest Asante nette til 3-2.

Det blev også facit af kampen, og dermed har FCN fået en helt fantastisk start på den nye sæson med to sejre i svære kampe, først 2-1 ude over OB i premieren og nu altså 3-2 hjemme over Brøndby, som FCN tabte begge kampe mod i Right to Dream Park i sidste sæson. Dermed er der lagt op til endnu et brag allerede på søndag kl. 16.00, når AaB kommer på besøg.

Første halvleg var en særdeles trist affære, set med FCN-øjne. Der stod næsten Brøndby på det hele, og gæsterne havde mange muligheder for at komme i front, men FC Nordsjællands bagkæde kæmpede og fik mange gange lige tacklet i sidste øjeblik, og resten tog den stærkt spillende islandske keeper Alex Runarsson sig af.

Altså lige indtil endnu et boldtab kostede et kontraangreb, som Teemu Pukki udnyttede til 1-0 i 1. halvlegs sidste minut. Det var billigt sluppet for FCN efter 45 forfærdelige minutter, hvor det aldrig lykkedes at holde fast i bolden i opspillet. Brøndbys pres satte konstant FCN i vanskeligheder, og hjemmeholdet havde ikke en reel afslutning før pausen.

Men det blev der heldigvis lavet om på med det samme, da der blev fløjtet op efter pausen. Og set over kampen som helhed med den flotte 2. halvleg, FCN leverede, kan der ikke indvendes noget mod sejren. Det er en fantastisk moralsk ballast for det unge FCN-mandskab, der leverer imponerende trods sommerens salg af Marcus Ingvartsen og Stanislav Lobotka.

Og FCN måtte endda også udskifte en skadet Mads Mini Pedersen efter kun tyve minutter mod Brøndby. Men andre er klar til at tage over og viste den gnist, der fortsat skal kendetegne holdet. Der er stadig masser, der skal forbedres, men at sejre over Brøndby på en halvdårlig dag er ikke så tosset.