Første testkamp i Holland: FC Twente

Kategorier

Tobias Mikkelsen under sidste års kamp mod Twente.

Spilles på DOS’37’s hjemmebane
FC Nordsjælland tager tirsdag aften kl.19.00 fat på første træningskamp i Holland når der spilles mod FC Twente i Sportspark Het Midden i Vriezenveen. Det er normalt DOS’37, som spiller sine hjemmekampe i Sportspark Het Midden.

Tidligere opgør
FCN og FC Twente har tidligere mødt hinanden i træningskampe, og senest sidste år hvor FCN vandt kampen med 1-0 på et fremragende mål af Stanislav Lobotka. Men også tilbage i 2012, hvor hollænderne løb med sejren på 2-1. FCN-målet blev dengang scoret af Tobias Mikkelsen.

Tobias Mikkelsen og Patrick Mtiliga har begge deltaget i de to kampe, hvor også Kasper Hjulmand har stået på sidelinjen som cheftræner.

Highlights: FC Nordsjælland – FC Twente 1-0

 

Danske spillere i FC Twente
På nuværende tidspunkt spiller to danske spillere i FC Twente, det handler om Joachim Andersen og Jonathan Frimann, men som så mange andre hollandske klubber har en række danske spillere repræsenteret klubben. Faktisk var den tidligere FCN-legende Andreas Bjelland en del af klubben fra 2012-2015. Stopperen blev solgt til hollænderne efter han havde været med til at vinde det danske mesterskab.

Listen af danske spillere i FC Twente:

  • Søren Lindsted 1978-1982
  • Michael Birkedal 1981-1986
  • Jan Sørensen 1985-1986
  • Claus Nielsen 1989-1991
  • Per Steffensen 1989-1991
  • Kim Christensen 2003-2005
  • Kenneth Perez 2008-2010
  • Andreas Bjelland 2012-2015, tidligere FCN
  • Joachim Christian Andersen 2013-
  • Kasper Kusk 2014-2015

 

Godt forhold til FC Twente
Forholdet mellem FCN og Twente er yderst velplejet , da FCN tidligere har sendt Andreas Bjelland til klubben, mens Joshua John tog turen til Farum. Den hollandske kant-raket, som angreb Superligaen tilbage i 2012 kom til fra FC Twente på en låne-aftale, som året efter blev vekslet til en permanet aftale. John blev sidste sommer til solgt til Bursaspori Tyrkiet, men det blev til hele 114 kampe og 30 mål i FCN-trøjen.

FC Twente’s historie
Holdet har hjemmebane på de Grolsch Veste i byen Enschede. Klubben blev dannet i 1965 som en fusion mellem klubberne Sportclub Enschede og Enchedese Boys. Førstnævnte vandt det hollandske mesterskab i 1926, hvilket FC Twente først opnåede i 2010. Tidligere opnåede Twente adgang til UEFA-cuppen, som blev en kæmpe succes for klubben. Holdet nåede finalen efter semifinale-sejr over selveste Juventus med 4-1 samlet. Man tabte dog finalen samlet med 5-1 til tyske Borussia Mönchengladbach.

Siden hen er det gået op og ned for FC Twente. I 1982 rykkede klubben ned i den næstbedste række, og selvom holdet rykkede op igen året efter, blev Twente ikke længere betragtet som et tophold. Alligevel er det dog lykkedes Twente at kvalificere sig til UEFA-cuppen fem gange siden 1985. I 2001 vandt holdet oven i købet den hollandske pokalturnering, KNVB Cup, for anden gang (første gang var i 1977).

I 2003 var klubben tæt på at gå konkurs, men efterfølgende gik det gået fremad for klubben og sæsonen 2006/07 blev en succes, med en fornem 4.plads og adgang til UEFA-Cuppen 2007/08. Her fik holdet dog en tidlig exit, da man allerede i 1.runde tabte til Michael Laudrups Getafe CF.

I 2008/09 endte Twente på en fornem 2.plads efter AZ Alkmaar, og i 2010 sikrede klubben sig sit første mesterskab, da man sluttede ét point foran AFC Ajax i tabellen. Holdet vil dermed for første gang nogensinde deltage i Champions League i sæsonen 2010-11. Efterfølgende har klubben dog kæmpet med økonomien, og har haft skiftende ledelse i forsøget på at sikre en overlevelse.

Økonomien var så skidt i sommeren 2016 at klubben blev tvangsnedrykket af det hollandske forbund, men efter en appel fik klubben lov til at blive, og det sluttede altså med en ganske flot sæson på en 7.plads i Æresdivisionen.

Info om tirsdagens kamp:
Adresse:
Sportpark Het Midden
Schout Doddestraat 46
7671 GT Vriezenveen

Kickoff kl.19.00

Priserne: 
€ 5,- (Børn)
€ 10,- (voksne)
€ 15,- (tribune)