FCN spiller Superligakamp nr. 500 på søndag

Kategorier

Historiens vingesus hænger i luften over Right to Dream Park , hvor FCN spiller sin Superligakamp nr. 500.

FC Nordsjælland har været en del af Danmarks bedste fodboldrække uafbrudt siden 2002 og er i seks af de seneste syv sæsoner sluttet i bedste halvdel af Superligaen.

Når FCN søndag kl. 16 tager imod Brøndby i Right to Dream Park er det en milepæl i klubbens historie. Det bliver nemlig FC Nordsjællands kamp nr. 500 i en uafbrudt stime siden oprykningen til Superligaen i 2002.

FCN er historisk set en ung klub i toppen af dansk fodbold. I sommeren 2002 sikrede moderklubben Farum Boldklub sig oprykning til Danmarks fornemste fodboldselskab, og året efter kom så navneskiftet til FC Nordsjælland, som alle kampe statistisk set er registreret under.

Allerede i første sæson imponerede Farum Boldklub/FCN og sikrede sig bronzemedaljer og billet til europæisk fodbold, og siden er det blevet til både guld og sølv for FC Nordsjælland i henholdsvis 2012 og 2013.

Efter nogle sæsoner, hvor FCN måtte kæmpe for at holde fodfæste i Superligaen, har klubben i de seneste syv år vist stor stabilitet med seks slutplaceringer i bedste halvdel af Superligaen, og i både 2010 og 2011 blev det krydret med pokaltriumfer.

Danmarks bedste fodboldrække skiftede i 1991 fra kalenderårsturnering til den nuværende form med start i juli. Derfor blev foråret 1991 afviklet som én kort sæson, og registreret som den første under navnet Superliga. Dermed er det Superliga-sæson nr. 28, vi netop er startet på.

FC Nordsjælland har været en fast del af Superligaen siden sin debut i 2002, og nu altså 16 sæsoner i træk i dansk topfodbold. Mod Brøndby spiller FCN sin kamp nr. 500 i Superligaen som den 11. klub, der kan fejre det jubilæum.

Hvis man måler på indtjente point i Superligaen, overhaler FC Nordsjælland tre klubber med flere kampe og indtager 8. pladsen. Oprykkerne fra Helsingør er klub nr. 31 i det fine selskab.

Søndagens gæster fra Brøndby er sammen med AaB, der kommer på besøg næste søndag, de eneste to klubber, der har været med i alle 28 sæsoner. Og udover disse to kan kun OB, FCK og FCM præstere flere sæsoner i træk end de 16, FC Nordsjælland netop nu står noteret for.

Se tabellen herunder med klubbernes facit netop nu i hele Superligaens historie.