FCN forlænger med målmandstræner Iñaki Caña

Kategorier

Foto: fcn.dk

Den spanske målmandstræner startede i vinter i FC Nordsjælland, og glæden over samarbejdet har allerede nu ført til en forlængelse således, at Iñaki Caña Pavon kan forsætte den flotte udvikling, som FC Nordsjællands målmænd er gået igennem.

Sportschef Carsten V. Jensen fortæller om forlængelsen:

– Da vi ansatte Iñaki var det for at gribe tingene anderledes an end hvordan vi tidligere har set vores målmænd blive trænet. Den del er i højeste grad blevet opfyldt, og Iñaki har med hans spanske træneruddannelse bragt nogle helt nye og innovative elementer ind i vores træning af klubbens målmænd, fortæller CV.

Cheftræner Kasper Hjulmand har nu arbejdet sammen med spanieren i halvt år, og Hjulmand føler sig privilegeret over de input som målmandstræneren bringer til FCN.

– Det har været suverænt med Iñaki, endnu en spanier, dem kan jeg godt lide. Iñaki har tilført noget nyt til vores gruppe og en anderledes måde at træne målmændene på. Det er enormt intensivt , og det passer fuldstændig i tråd med den måde , som vi i Nordsjælland tolker spillet på.

– Vi skal ikke bruge tid på at overbevise hvordan målmanden skal være en del af vores spil, det er indforstået. Han arbejder ekstremt meget med detaljerne, og den måde han bruger tiden med keeperne og vores forsvarsspil giver os nogle nye facetter. Det er en fornøjelse og et privilegium at få den type inspiration ude fra, siger Kasper Hjulmand.

42-årige Iñaki besidder den højeste målmandstræner-uddannelse i Spanien og UEFA’s A-licens for målmandstrænere. Pavon kommer med erfaring fra FC Barcelonas akademi, C.E. Sabadel og har haft sit eget målmandstræner akademi i Barcelona.

– Jeg er meget glad for at kunne forlænge kontrakten med FC Nordsjælland. Min kone, Sandra, og jeg har været utrolig glade for den første tid vi har haft i FCN og Danmark. Det er meget inspirerende at være i Danmark, og det har udviklet mig meget på det personlige plan. Jeg er i gang med at lære en anden kultur, men også en anden fodbold-kultur, det giver mig meget.

– Jeg vil gerne takke for den store tillid, som alle i klubben har givet mig. Jeg værdsætter hvert et input og hver en holdning. Jeg vil gøre alt hvad jeg kan for at give den tillid tilbage gennem mit arbejde og min loyalitet til klubben. En af grundene til, at jeg har valgt at forlænge min aftale med FCN er klubbens værdier, som virkelig smitter af på alle spillere i klubben.

– Vi vil forsøge at skabe en ny vision i forhold til måden af træne målmænd på i FCN, hvor beslutningstagningen er ekstremt vigtigt samtidig med forudseenhed, dynamik og energi skal give hele holdet et løft. Det bliver en spændende opgave, men vi vil nyde det hele vejen igennem, for der findes intet bedre end dette, slutter Iñaki Caña.