Emil Damgaard rykker i Superliga-truppen

Kategorier

Emil Damgaard længst til højre i mesterlære hos Jores Okore og Andreas Bjelland tilbage i 2011.

Foto: fcn.dk

18-årige Emil Damgaard bliver en fast del af Superliga-truppen, hvor han skal bruge den første periode på at komme tilbage fra sin korsbåndsskade.

Emil Damgaard kom til FCN/Farum BK som U/12-spiller fra samarbejdsklubben Ganløse, og har siden imponeret alle sine trænere med en høj arbejdsmoral og en stor motor. Cheftræner for Superliga-holdet Kasper Hjulmand fik også øjnene op for Damgaards kvaliteter, da Hjulmand gav Damgaard debut som 17-årige den 1.maj 2016 mod Randers FC. Desværre for Emil Damgaard blev det kun til 26 minutter på banen da han rev sit korsbånd over.

Den efterfølgende genoptræning bød desværre på setback i vinteren, da Emil Damgaards nye korsbånd løsnede sig og dermed var en ny operation nødvendig. Damgaard er derfor stadig under genoptræning.

Sportschef for Superliga-holdet Carsten V. Jensen fortæller om troen på Emil Damgaard.

– Der er ingen tvivl om at Emil har haft et svært sidste år, men vi kender hans kvaliteter og ved hvilket potentiale hen besidder. Samtidig er han yderst ærgerrig med sin genoptræning, og vi tror på at Emil kan folde sit potentiale ud hos os.

– Emil er en stærk og hurtig back, som forstår at placere sig rigtigt og kender balancen imellem at angribe og forsvare. Vi har tålmodighed for at få ham tilbage i rette form således at klubben og holdet kan få glæde af hans talent, fortæller CV.

Emil Damgaard er lige nu med på træningslejren i Holland, hvor genoptræningen forsætter ufortrødent for at komme tilbage i fuld vigør.

– Jeg har spillet her, siden jeg var 11 år, og derfor har jeg været igennem en lang og rigtig god udvikling her i FC Nordsjælland og Farum. Jeg er nået til et punkt, hvor spillestilen bare ligger inde under huden, og jeg føler, at det er en del af mig og den fodboldspiller, jeg er nu.

– Det har været vigtigt for mig, at jeg ved, at FC Nordsjælland giver de unge spillere chancen på førsteholdet, hvis man gør det godt. Det giver mig en stor motivation, og samtidig synes jeg, at måden man spiller på her, hvor man har bolden meget, er en god måde at vise sig frem og udvikle sig på som ung spiller.

– Jeg er glad for at FCN vil give mig chancen selvom jeg nu har været ude i et stykke tid. Det er en meget stor drøm at komme til at spille Superliga-fodbold fast, fordi det er noget, jeg har kæmpet for hele livet, fortæller Emil Damgaard.

Facts om Emil Damgaard:
Født: 20.08.1998
Position: Højre back
Tidligere klubber: Ganløse og Farum Boldklub
Superliga-kampe: 1
U-landskampe: 2