Alex: Vi spiller lidt mere voksent nu

Kategorier

Foto: Rie Neuchs

– Holdet udvikler sig hele tiden, og jeg synes, vi starter denne sæson på et højere niveau end for et år siden, siger FCN-keeper Alex Runarsson.

FC Nordsjælland har fået en rigtig god start på den nye sæson med to sejre, men spillet har været svingende i begge kampe med en god og en dårlig halvleg i hver. Den stabilitet, der prægede præstationerne i slutningen af foråret er der ikke helt endnu efter nye udskiftninger på holdet.

Den 22-årige islandske målmand Alex Runarsson har været stærk i de to første kampe og ser mulighederne fremadrettet:

– Hvis man sammenligner med starten på sidste sæson, så synes jeg, at vi spiller lidt mere voksent nu, og som hold er mere afklaret omkring tingene, end vi var for et år siden. Vi har igen fået nye spillere ind, og noget bliver anderledes, fordi det er andre typer.

– Men vi har stadig høj individuel kvalitet, og vi skal bare fortsætte den udvikling, holdet var inde i gennem forårssæsonen. De, der er kommet med, gør det godt, og jeg er sikker på, at vi igen vil vokse hen over sæsonen, siger Alex Runarsson.

– Vi er selvfølgelig glade for den gode sæsonstart, for det giver ro på. Men det er kun to kampe, og vi ved udmærket, at der skal arbejdes knaldhårdt hver eneste dag for at forbedre os. Sejrene har været gode for selvtilliden, men vi holder fokus på én kamp af gangen.

– Og nu gælder det AaB, som vi altid har hårde kampe mod. De spillede en fin kamp i Parken mod FCK, så vi ved, vi skal ud og levere. For at vinde skal vi steppe op og gøre det over en hel kamp, lyder det fra den islandske keeper.

Alex Runarsson har selv præsteret flot i målet i de første par kampe og i det hele taget udviklet sig meget som keeper i det seneste år. Især siden den spanske målmandstræner Iñaki Pavon i foråret kom til klubben:

– Samarbejdet med Iñaki betyder meget for min udvikling. Vi arbejder både på mine svagheder og det, jeg er god til. Han forstår mig, og vi tænker meget ens. Det hjælper helt enormt.

– Især har vi arbejdet med hurtighed til at tage beslutninger og gøre det 100%, når man har besluttet sig. Der må ikke være spor af tvivl. Jeg er blevet mere afklaret i situationerne, og det giver overskud, siger Alex Runarsson, der blandt andet viste noget af det overskud med nok frække driblinger mod Brøndby.

– Det er ikke noget, jeg tænker over. Det kommer instinktivt. Jeg har altid været glad for at spille med fødderne, og det er jo sådan, vi spiller bolden op her i klubben, lyder det fra Alex Runarsson, der har været med omkring Islands A-landshold i en træningsturnering men endnu ikke har fået debut i nationaldragten på højeste plan.

Kom i Right to Dream Park på søndag kl. 16.00 og se FC Nordsjællands næste kamp mod AaB. Den gode sæsonstart bliver fejret med en gratis øl/sodavand til alle tilskuere, så køb straks din billet online HER