U/17 tabte finalen til Ajax i Holland

Kategorier

FC Nordsjællands U/17 hold leverede en god indsats og nåede finalen i det stærke selskab i hollandske Tournament Vorsseveld.

FC Nordsjællands U/17 Ligamandskab har en travl tid. For godt en uge siden modtog holdet bronzemedaljer efter den sidste Ligakamp i Aalborg, og i fredags gik turen så til Holland for at deltage i Tournement Vorsseveld, hvor drengene gik hele vejen til finalen. Og allerede i morgen aften venter  så en ny stor oplevelse, når FCN spiller pokalfinaler for både U/17 og U/19 på Frederiksberg stadion.

Turneringen i Holland bød på en række tætte og spændende kampe, som i høj grad er med til at modne de unge FCN-spillere og give dem værdifuld international erfaring.

FCN startede med følgende resultater i de tre gruppekampe:
FCN-Red Bull Brazil 1-1
FCN-Regionteam 3-0
FCN-Ajax 1-2

Med de resultater vandt Ajax gruppen med maksimumpoint, mens FCN og Red Bull stod helt lige på både point og målscore. Derfor blev den videre deltagelse som nr. 2 afgjort på straffespark, og her reddede målmand Rasmus From to gange, så FCN vandt 4-2.

Hermed var FCN klar til semifinale mod Deportivo Brazil, og den kamp endte 1-1. Så skulle drengene igen i gang med straffesparkskonkurrence. Og igen var FCN mentalt stærkest og vandt 5-3.

I finalen stod FCN igen overfor Ajax, og det blev en meget lige kamp, hvor FCN desværre brændte et straffespark undervejs og endte med at tabe 0-1.

U/19 træner Morten Karlsen var med på turen og kunne således være tæt på mange af de spillere, som nu rykker op i hans U/19 trup efter sommerferien:

– Det var en rigtig god turnering, hvor vores drenge fik lidt af et chok over den fysik, de blev mødt med i den første kamp mod Red Bull Brazil. Men de lærte hurtigt at spille med på de vilkår, og man kunne simpelthen se, hvordan de udviklede sig hen over turneringen og tilpassede sig internationale vilkår.

– Det var en god test for alle spillerne frem mod næste sæson og i forhold til fremtiden i det hele taget, siger Morten Karlsen.

U/17 spiller pokalfinale på Frederiksberg stadion onsdag aften kl. 18.00 mod Hvidovre, og lige efter er der pokalfinale for U/19 kl. 20.00 mellem FCN og Brøndby.