Martin Frese rykkes op i Superliga-truppen

Kategorier

Martin Frese fik kun en halv time på banen i sin debut mod FCK, før han blev ramt af en alvorlig skade.

Boesenfoto.dk

19-årige Martin Frese bliver fra næste sæson en fast bestanddel af Superliga-truppen efter han har underskrevet sin første professionelle kontrakt.

Martin Frese kommer dog ikke i Superliga-aktion foreløbig, da han i sin debutkamp mod FCK måtte udgå efter 35 minutter med en korsbåndsskade.

Martin Frese er blevet opereret på CFR Hospitaler af specialist Søren Winge for et overrevet forreste korsbånd. Det betyder at der venter Frese en skadespause de næste 12 måneder.

Cheftræner Kasper Hjulmand sender de bedste tanker til Martin Frese.

– Det er så mega synd for Frese. Han leverede faktisk en ganske god præstation i en svær kamp mod FCK, og så måtte han udgå på den måde. Det er uheldigt, og vi tænker alle på ham. Der venter en svær tid for ham nu, men vi har set andre spillere i truppen udnytte tiden rigtigt og dermed komme stærkere tilbage. Det skal vi hjælpe Frese til også at gøre, fortæller Kasper Hjulmand.

Martin Frese har imponeret den sportslige stab siden han i vinter var med på træningslejren i Spanien, og det er altså blevet belønnet med en fuldtidskontrakt.

Sportschef for Superliga-holdet, Carsten V. Jensen, siger om forlængelsen af Martin Frese.

– Det har været en fornøjelse at følge Frese her i foråret. Han greb lige præcis den chance han fik ved at komme med på træningslejren i vinter, og han har lagt på siden da. Det ligger i vores klub-DNA at give unge spillere chancen, når vi ser at de er villige til at arbejde for det. Frese har balanceret færdiggørelse af skole, træning med U/19-holdet og Superliga-holdet på fornem vis, det vidner om en ung knægt der er klar til at arbejde for at opnå sin drøm. Han har virkelig fyret den af, fortæller CV.

Den 19-årige kantspiller kan altså nu se en af sine drømme gå i opfyldelse selvom en skaden lægger en lille dæmper på glæden nu og her.

– Jeg er glad for, at FCN vil give mig chancen i Superliga-truppen, det har været en stor drøm at nå det, men også at få debut var en kæmpe oplevelse. Selvom jeg er ærgerlig over at rende ind i en skade nu hvor det virkelig begyndte at blive sjovt. Jeg ved dog, at jeg er i gode hænder i klubben, og at jeg nok skal komme stærkere tilbage.

– Som ung spiller drømmer man i første omgang om at få debut på førsteholdet og spille Superliga, det er store ting at opleve. Jeg er virkelig stolt over, at klubben tror så meget på mig, at de har givet mig en kontrakt. Det motiverer mig yderligere.

Martin Frese kom til FC Nordsjælland/Farum BK som U/15-spiller fra BK Frem, og Frese tager meget med sig fra ungdomstiden i FCN.

– Først og fremmest har jeg lært, hvordan det er at leve et ungdomsliv, hvor fodbold og skole kommer først, og dermed skal balanceres. Klubben har lært mig, at hvis man arbejder hårdt til hver eneste træning, så bliver man også belønnet. Det kan jeg jo også selv se nu med kontrakten, det er virkelig dejligt, slutter Frese.