Fortjent forlængelse til tålmodig Mathias Jensen

Kategorier

Mathias Jensen forlængede kontrakt med FCN lige før afrejsen til U/21 EM-slutrunden.

Mathias Jensen har en ny kontrakt frem til 2020 med sig i bagagen til EM-slutrunden for U/21 landshold.

Det har været et vildt forår for Mathias Jensen, der er slået igennem på FC Nordsjællands Superligahold og samtidig også fik en billet til Danmarks U/21 trup til den nært forestående EM-slutrunde.

Og lige inden afrejsen til Polen satte Mathias Jensen og FC Nordsjælland signaturer på en kontraktforlængelse frem til 2020, ligesom en anden af FC Nordsjællands fem U/21 landsholdsspillere, Mads ”Mini” Pedersen, også netop har gjort.

Mathias Jensen blev i sommeren 2015 rykket op i Superligatruppen sammen med en række af kammeraterne fra det succesrige U/19 mandskab. Men først her i foråret er Mathias Jensen for alvor slået igennem som fast mand på Superligaholdet i en markant rolle som playmaker ved siden af Stanislav Lobotka på midtbanen.

Sportschef Carsten V. Jensen siger:

– Det er en forrygende udvikling, Mathias Jensen har vist i denne sæson, og både pladsen på U/21 landsholdet og kontraktforlængelsen er en meget fortjent belønning for det målrettede arbejde, han har lavet sammen med vort stærke trænerteam, der har hjulpet ham godt på vej.

– Vi ser store muligheder for Mathias Jensen som en profil i Superligaen og en vigtig del af fremtiden i FC Nordsjælland, hvor han er blevet formet som spiller gennem mange sæsoner i klubbens akademi. Mathias har arbejdet meget tålmodigt, og har ikke haft travlt med at forcere sin udvikling, og han har taget skridtene i den rigtige rækkefølge.

Mathias Jensen begyndte allerede i 2007 at deltage i specifik-træningen i Farum, hvor han fik sine forældre til at køre sig hele vejen fra Kalundborg, og som U/15-spiller tilbage i 2011 tog Mathias så det fulde skridt til Farum BK/FCN.

– Det har ikke været et svært valg for mig og jeg har ikke brugt lang tid på at overveje det. Jeg ville gerne forlænge min kontrakt og gøre det godt her nogle år ud i fremtiden. Klubben har rigtig gode udviklingsmuligheder i og med, at der bliver gået så meget op i talentudvikling.

– Jeg vil gerne blive mere en leder på holdet og sætte standarden for, hvad vi skal på holdet, både hvad angår forventninger til træning, men også i kampene. Jeg kigger meget på Maxsø og Marcus, som i en tidlig alder har fået ansvar. De fodspor vil jeg gerne gå i, og jeg drømmer også om at bære anførerbindet en dag i klubben, fortæller Mathias Jensen.

Facts om Mathias Jensen:

Alder: 21 år, årgang 1996
Debut: 20.09.2015
Ungdomsklubber: Hvidebæk, Kalundborg, Farum BK
Kampe: 27
U-landskampe: 16