Andreas Olsen: Jeg har lært en hel masse

Kategorier

Andreas Olsen til højre fik sin U/21 landsholdsdebut sammen med de fem klubkammerater, der skal til EM-slutrunden.

FC Nordsjællands kun 17-årige Andreas Olsen har haft en vild uge, hvor træning med U/21 landsholdet i lørdags kulminerede med debut i landskampen mod Sverige.

Da AGF-angriber Kasper Junker var skadet ved U/21 landsholdstruppens samling i sidste uge til forberedelse frem mod EM-slutrunden, valgte landstræner Niels Frederiksen at indkalde FC Nordsjællands U/19 spiller Andreas Olsen til træningen torsdag og fredag.

Andreas Olsen er kun 17 år og fik i marts sin debut på Danmarks U/18 landshold. Og selv om han kun var indkaldt til træning valgte landstræneren også at give Andreas Olsen debut på U/21 landsholdet i det sidste kvarter af lørdagens kamp og 2-0 sejr over de forsvarende europamestre fra Sverige.

Kampen blev spillet i Helsingborg, og FCN havde dermed hele seks spillere i aktion i kampens løb og fem samtidigt mod slutningen. For Andreas Olsen har det været en stor oplevelse:

– Jeg var lidt nervøs i starten, da jeg blev ringet op og inviteret til at træne med de store drenge. Jeg havde kun regnet med at skulle træne med torsdag og fredag, men så kom landstræneren hen til mig og sagde, at han syntes, det var gået godt, og han også gerne ville have mig med til landskampen mod Sverige.

– Så det har været super fedt altsammen, og jeg har lært en hel masse, lyder det fra Andreas Olsen, der nu er tilbage i FC Nordsjælland mens EM-truppen sætter kurs mod Polen til de sidste EM-forberedelser.

Andreas Olsen havde også en fod med i 2-0 scoringen mod Sverige, idet han og Mathias Jensen stod for måloplægget til Mikkel Duelund. Og lige til sidst i kampen var Andreas Olsen også tæt på selv at score med et resolut skud på en løs chance.

– Ja, det havde været vildt, hvis den bold var gået ind. Jeg havde næsten set den i mål, men det var godt taget af keeperen. Oplevelsen har givet mig masser af blod på tanden og tro på det. Det viser, hvad man kan nå med viljestyrke, og at hårdt arbejde betaler sig, siger Andreas Olsen, der også er blevet modnet til opgaven gennem de internationale turneringer, han har deltaget i med FCN U/17 og U/19 i sæsonens løb.

Kasper Junker er nu igen meldt kampklar og tager til EM sammen med de fem FCN-spillere Andreas Maxsø, Marcus Ingvartsen, Emiliano Marcondes, Mathias Jensen og Mads “Mini” Pedersen. Andreas Olsen kan i stedet se frem til endnu en stor kamp, når FCN U/19 på onsdag spiller pokalfinale mod Brøndby på Frederiksberg stadion.