Værd at vide før dagens kamp

Kategorier

Ernest Asante ligger nr. 2 på Superligaens assistliste.

Foto: Rie Neuchs

Her er lidt statistiske vinkler på FC Nordsjællands hjemmekamp i dag kl. 14 mod FC Midtjylland:

Vidste du at….

…FCN og FC Midtjylland har mødt hinanden 45 gange i Superligaen, og samlet set er midtjyderne bedst med 20 sejre, mens FC Nordsjælland har vundet 13 gange, og 12 kampe er endt uafgjort. 18 af kampene er spillet i Right to Dream Park, og her har FCN vundet de 9, mens 4 er endt uafgjort og kun 5 med sejr til midtjyderne.

…FCM vandt hele 4-0, sidst holdet var på besøg i 2. spillerunde, men ellers har FCN været i teten på hjemmebane i mange år mod FCM. Bortset fra kampen i starten af denne sæson, har FCN ikke tabt en Superligakamp foran eget publikum til FCM i otte år.

…Ernest Asante lavede sin femte sæsontræffer og gav FCN en drømmestart med målet til 1-0 i tirsdags mod SønderjyskE. Senere leverede den hurtige ghaneser også en assist, som er hans varemærke. Hele 9 måloplæg står Asante noteret for i denne sæson, og det er næstbedst i Superligaen, kun overgået af FC Midtjyllands Jonas Borring med 11 assist.

…fanklubben Wild Tigers lige før dagens kickoff kommer på banen og hylder den spiller, Wild Tigers har kåret som årets FCN-spiller.

…3.pladsen i Superligaen giver direkte billet til Europa League, da årets pokalfinale bliver en kamp mellem nr. 1 og 2, FCK og Brøndby. Dermed bliver det nr. 4 i Superligaen, der får en kvalifikationskamp på hjemmebane mod nr. 7 om den sidste danske billet til europæisk fodbold.

…dagens dommer, 33-årige Mads-Kristoffer Kristoffersen, er i gang med sin 6. sæson som Alka Superliga dommer. Han dømte senest i Right to Dream Park i 23. spillerunde, hvor FCN spillede 1-1 mod FCK.

…U/21 landstræner Niels Frederiksen på mandag udtager Danmarks trup til EM-slutrunden, der spilles i Polen. Danmark spiller første kamp søndag 18. juni.