U/15 vandt over alle storklubberne

Kategorier

Ellevild jubel efter finalesejren over Red Bull Brasil.

FCN/Right to Dream U/15 imponerede med sejre over en stribe af Europas bedste klubber og tog pokalen med hjem fra Marveld i Holland.

Der var mere sølvtøj til pokalskabet, da Right to Dream U/15 suppleret med fire spillere fra FCN/Farum BK i weekenden fejede al modstand til side ved et af Europas stærkeste stævner for den årgang, Marveld Tournament i Holland.

Det var tredje år, Right to Dream, deltog i Marveld Tournement. Forrige år blev det til sejr, mens det i fjor blev exit i semifinalen med et blandet FCN/RTD hold. Denne gang bestod holdet af 11 drenge fra RTD og 4 fra FCN/Farum BK, og da hele U/15 truppen fra Right to Dream i de seneste 40 dage har været indkvarteret i Farum til fællestræning med de danske drenge, var det et noget bedre sammenspillet fælleshold, der blev stillet denne gang.

Det sås også tydeligt på banen, hvor holdet efter en lidt vaklende start i den første kamp fandt rytmen til den resterende del af turneringen, hvor kursen blev sat mod finalesejren med stabilt godt spil og mental styrke i kampene.

Der var seks hold i hver af de to puljer, og resultaterne for RTD/FCN blev:

1-1 mod Ajax
2-1 over Real Madrid (trods 9 mand mod 11 til sidst)
1-0 over FCK
3-1 over PSV Eindhowen
0-0 mod Benfica

Dermed var RTD/FCN klar til semifinalerne, hvor det blev til sejr på 2-0 over Anderlecht. I den anden semifinale vandt Red Bull Brasil over Ajax. Finalen mod Red Bull Brasil startede meget jævnbyrdigt, men efterhånden fik RTD/FCN overtaget og efter scoringen til 2-0 kort inde i 2. halvleg var der kontrol over kampen Finalesejren blev styret hjem med overbevisende spil.

U/15 træner for FCN/Farum BK, Alexander Riget, siger:

– Det er en flot bedrift at vinde sådan en kvalitetsturnering. Holdet viste mental styrke og forstod at dreje marginalerne over på vores side i de tætte kampe. Der var en god balance på holdet, hvor både de danske spillere og spillerne fra Right to Dream kunne bidrage med hver sine kvaliteter.

– Drengene lærte også undervejs en mere professionel holdning, og alle bidrog med godt humør og et fodboldspil, som alle tilskuerne elskede at se, siger Alexander Riget.

Kamaldeen fra RTD blev kåret som stævnets bedste spiller.

Se billeder fra turen her: