U/14 tog pokalen med hjem fra Holland

Kategorier

Alle U/holdene matches hårdt i internationale stævner men vinder alligevel tit.

FCN/Farum BK vandt det store U/14 stævne Vogido Cup i Holland med finalesejr over Vitesse.

Det var fjerde år i træk FCN/Farum BK var med i det store internationale U/14 stævne i Vogido i Enscede, Holland, og denne gang var holdet også suppleret med to spillere fra Right to Dream akademiet i Ghana.

Der deltog 10 hold i stævnet, og de var delt op i to puljer, hvor nr. 1 og 2 gik videre til semifinaler. FCN/Farum BK var helt suveræn i sin gruppe, der gav fire sejre:
2-0 over HJK Helsinki
6.1 over Vogido
4-0 over Basel
3-2 over AZ Alkmaar

I semifinalen vandt de unge tigre med 1-0 over Brøndby, der var blevet nr. 2 i den anden pulje, og så ventede der en finale mod hollandske Vitesse. Den blev mere spændende end nødvendigt, da FCN/Farum BK ikke fik lukket kampen i ordinær spilletid, to gange 20 minutter, og hollænderne udlignede til 1-1 et par minutter inde i tillægstiden. Herefter skulle det hele afgøres på straffespark, og her var FCN/Farum BK mentalt stærkest og vandt 6-5.

Så kunne truppen på 18 spillere  bryde ud i jubel og dans med pokalen højt hævet. Holdets trænere er Johannes Hoff og Martin Beck, og de gjorde et godt stykke arbejde sammen med de øvrige ledere på turen, lyder det fra Alexander Riget, der også var med som leder:

– Der blev arbejdet godt både på og udenfor banen, og alle var gode til at lade op mellem kampene og forberede sig, så de var mentalt parate hver gang. Spillerne viste mental styrke ved at hive sig selv op og levere igen i straffesparkskonkurrencen efter den sene udligning. Det kræver noget.

– Vort hold viste, at det kunne spille i et højere tempo end de øvrige hold, og det var turneringens klart bedste hold. Det løftede også lige holdets niveau med de to spillere fra Right to Dream, siger Alexander Riget.

Andreas Bredahl var turneringens topscorer og blev også kåret som turneringens bedste spiller. Det var årets 2. stævnesejr for U/14 drengene, og nu venter der en ny turnering om 14 dage i Italien, hvor holdet er kommet i gruppe med FC Porto og Juventus.

U/19 og U/17 tabte begge til Silkeborg

Mens U/14 drengene kunne juble i Holland var der anderledes skuffelse hjemme i Right to Dream Park lørdag, hvor både U/19 og U/17 ligamandskaberne tabte til Silkeborg på en dag, hvor spildominans ikke blev omsat i scoringer.

Først  var det U/19, der måtte se sig slået 2-1 af et effektivt spillende gæstemandskab, og bagefter tabte U/17 et vigtigt skridt i topkampen med et ærgerligt 0-1 nederlag til Silkeborg, der pakkede sig dygtigt og levede på kontraspil. U/17 drengene fra FCN præsterede rigtig flot i spillet ude på banen og kom til et hav af afslutninger, der bare ikke var skarpe nok på en dag, hvor tingene ikke ville lykkes.

Heldigvis kan FCN U/17 forsat være med i kampen om medaljer, og både U/19 og U/17 kan allerede i dag tage revanche på hjemmebane mod OB. U/19 får besøg af OB til kamp i dag kl. 16.00, og umiddelbart efter, kl. 18.15 er det U/17, der skal i aktion mod OB.