U/14 tog bronze i stærk italiensk turnering

Kategorier

U/14 drengene fra Farum fotograferet sammen med de senere turneringsvindere fra Porto.

FCN/Farum BK U/14 lærte en hel masse af at møde den italienske vindermentalitet under turneringen i Cremona.

I sidste weekend deltog U/14 i et stort internationalt stævne i Cremona i Italien, der hvert år samler de bedste italienske klubber og en række europæiske topklubber til et turnering på rigtig højt niveau.

Holdet fra FCN/Farum BK var med for første gang og fik allerede i gruppekampene at mærke, hvad der ventede, men heldigvis lærte spillerne hurtigt og blev bedre og bedre turneringen igennem. Via opsamlingskampe nåede de unge tigre til kvartfinalerne og voksede derfra med opgaven, så de kunne slutte stævnet af med at få hængt bronzemedaljer om halsen.

U/14 træner Johannes Hoff Thorup siger:

– Det var en turnering afviklet under rigtig gode forhold på et nyt, moderne anlæg. Og sportsligt var det er stor udfordring og særdeles lærerigt, så jeg kan sagtens se os som deltager i den turnering igen.

– Vi mødte nogle af de bedste hold i Europa, og alle kampe var med høj intensitet. Drengene blev overmatchet fysisk og mærkede for alvor den italienske mentalitet, hvor det handler 100% om at vinde, også med små tricks, som vi normalt ikke ser i Danmark.

– Det var godt for vore spilleres udvikling, og de fortjener ros for måden, de tacklede udfordringerne på og holdt hovedet koldt. Vores hold blev bedre og bedre turneringen igennem og spillede til sidst en rigtig flot kamp mod Atalanta, som sikrede bronzen, lyder det fra Johannes Hoff Thorup.

FCN/Farum BK var kommet i en meget svær gruppe med de to senere finalister, Porto og Juventus. Porto var bedre på alle parametre og vandt 2-0 over Farum-drengene, men de gav Juventus kamp til stregen. Her førte tigrene 1-0, inden Juve fik vendt kampen i 2. halvleg og vandt 3-1.

Dermed måtte FCN/Farum BK ud i en kamp mod Palermo om at komme med i kvartfinalerne, og den kamp blev vundet sikkert 5-1. I kvartfinalen vandt tigrene over Milan med 2-1. Herefter ventede igen turneringens stærkeste hold Porto i semifinalen. Igen vandt Porto 2-0, men FCN/Farum BK ydede noget bedre modstand end i gruppekampen mod Porto.

Det portugisiske hold vandt også finalen over Juventus, mens Farum-drengene vandt 3-2 efter en fantastisk flot indsats over Atalanta i kampen om tredjepladsen.