Stanislav Lobotka blev årets spiller

Kategorier

Cheftræner Kasper Hjulmand kunne for andet år i træk overrække prisen som årets spiller til Stanislav Lobotka.

Den 22-årige slovak har leveret mange pragtkampe og stabile toppræstationer hele sæsonen igennem som en super energisk kreatør på midtbanen.

FC Nordsjælland holdt mandag aften sin årlige Award Show som afslutning på en sæson, der efter nogle rutsjeture i efteråret, er afsluttet her i foråret med stor fremgang for hele den unge trup og en slutplacering som nr. 5 efter søndagens sejr i Brøndby.

Med hele fem danske U/21 landsholdsspillere og en Superligatopscorer i truppen, samt flere udenlandske profiler var der hård kamp om titlen som ”Årets spiller”, og den store hæder gik til Stanislav Lobotka for andet år i træk.

Den nu 22-årige slovak kom til FCN i sommeren 2015 fra AS Trencin i Slovakiet, og han spillede sig straks ind som fast mand på holdet. Allerede i første sæson gjorde han det så godt, at han blev kåret som årets spiller. Og denne sæson har været det helt store gennembrud for Stanislav Lobotka, der også er rykket fra Slovakiets U/21 landshold til A-landsholdet, som han fik debut for i november.

Stanislav Lobotka er blevet kåret til Man of the Match i næsten halvdelen af sæsonens kampe hjemme i Right to Dream Park. Han har spillet næsten fuld tid i 35 af de 36 Superligakampe og kun en enkelt karantænedag forhindrede hans deltagelse i den seneste udekamp mod Lyngby.

Det er blevet til seks direkte måloplæg fra Stanislav Lobotka i sæsonens løb, men han har været kreatør til mange flere scoringer med sine gode stikninger, som angriberne kan arbejde videre på. Stanislav Lobotka har i sine to sæsoner hos FCN spillet 62 kampe og mangler kun lige at krydre indsatsen med selv at score et mål.

Det var cheftræner Kasper Hjulmand, der stod for overrækkelsen af prisen, som hele klubbens sportslige setup står bag, og han gav Lobotka disse ord med på vejen:

– Du har et helt fantastisk potentiale og er næsten bedst i alle målinger omkring nøglepasninger, pasninger generelt og driblinger. Og for mig var det toppen, da vi skulle spille den afgørende kamp om at komme i Mesterskabsspillet i Midtjylland. Du døjede lidt med småskader og var lige blevet udtaget til Slovakiets A-landshold. Mange spillere ville i den situation gerne spare sig lidt, men du ville bare spille den kamp. Det fortæller meget om din indstilling, lød det fra Hjulmand.

Stanislav Lobotka var meget glad for at genvinde prisen:

– Det betyder næsten ekstra i år, fordi så mange har spillet så  godt. Denne sæson var lidt hård i starten, men foråret har været fint. Jeg er overrasket over igen at blive årets spiller, for både Maxsø, Emiliano og Marcus har jo også gjort det rigtig godt.

– Men nu vil jeg bruge det som motivation for at blive endnu bedre og arbejde 100% ved hver eneste træning. Jeg vil selvfølgelig også gerne score og hjælpe holdet med mål, men kan jeg lave assist, så holdet vinder, så er jeg også glad, siger Stanislav Lobotka.

Han skal nu afsted for at spille en EM-kvalifikationskamp med Slovakiets A-landshold, inden han tilslutter sig Slovakiets U/21 landshold til EM-slutrunden i Polen, hvor han kan komme til at spille mod sine fem danske klubkammerater, hvis begge lande går videre fra gruppen.