Punktum med højtændt drama og skandalemål

Kategorier

Janus Drachmann kunne slet ikke styre sig og fik først gult kort og lidt senere rødt.

Boesenfoto.dk

Der var før kampen dømt “Rødt stadion” ved sæsonens sidste kamp i Right to Dream Park, og i slutminutterne var alle helt oppe i det røde felt, da FCN tabte 2-3 til FCM.

Kaskader af kort i FC Nordsjællands farver, gul og rød, fløj op af lommerne fra dommer Mads-Kristoffer Kristoffersen i de sidste tyve minutter af en højtændt drama. Efter 73. minutters spil eksploderede kampen, og derfra var der rødt stadion på alle måder.

Linjedommeren skabte al dramatikken, da han som den eneste på hele stadion overså, at bolden var langt ude over mållinjen, inden FCM-spilleren ærgerligt løftede den tilbage på banen og begyndte at løbe hjem i forsvaret. Bolden havnede ved André Rømer, der tjattede den retur, og læderet fik lov at hoppe stille ind i mål.

Først på det tidspunkt gik det op for alle, at bolden ikke blev dømt ude og målet dermed godkendt, så FC Midtjylland pludselig var foran 3-0 på et skandalemål uden sidestykke på et tidspunkt, hvor FCN ellers pressede hårdt på for reducering.

Det var så grotesk og udløste et raseri, som ingen kunne styre. Og slet ikke dommer Kristoffersen, der tog rødt stadion helt bogstaveligt og gav to røde kort til FC Midtjylland og et hav af gule til begge hold.

Det kogte helt over, og det gav en sindssygt medrivende afslutningen, men desværre kom FC Nordsjællands rasende modsvar for sent til at få point. Karlo Bartolec reducerede til 1-3 i det 78. minut, og FCN lagde  herefter et massivt pres, der gav mange målchancer, men reduceringen til 2-3 ved Andreas Maxsø kom ikke før i næstsidste tillægsminut.

Forinden havde topscorer Marcus Ingvartsen haft et helt frit hovedstød, der blev reddet af målmand Dahlin, men direkte ud i maven på Ingvartsen igen, hvorfra bolden sneg sig lige udenom stolpen. Og Marcus Ingvartsen havde også efter Maxsøs reducering til 2-3 en stor chance for at udligne på hovedstød men headede lige over mål.

Da adrenalinen var kølet lidt ned igen lang tid efter slutfløjtet måtte FC Nordsjælland bare konstatere, at chancen for 4. pladsen og europæisk fodbold nu definitivt er væk, og alle fokuserer nu på at slutte sæsonen af på en god måde på næste søndag i Brøndby.

Og FCN kan først og fremmest takke sig selv for, at kampen mod FCM blev tabt, for tigrene var slet ikke klar fra første fløjt. Det var gæsterne, og allerede efter kun tyve sekunders spil fik Jonas Borring frit løb i venstre side, og hans indlæg kunne Paul Onuachu let prikket i nettet til 1-0. En chokstart, der kom til at præge hele kampen.

Selv om FCN havde bolden meget og også optræk til flere farlige afslutninger, var der meget mere skarphed over FCM i 1. halvleg, og det viste Onuachu igen med sit andet mål på hovedstød til 2-0 efter 29. minutters spil. FCN forsøgte at svare igen, og måske kunne tigrene have fortjent et straffespark, da en fri Emiliano Marcondes blev væltet bagfra, eller da Karlo Bartolec blev skubbet væk i feltet.

Men FCM havde også en situation, der kunne have givet dem straffe for hånd på bolden og føringen til FCM ved pausen kunne der ikke indvendes så meget imod. Men fra 2. halvlegs start var det et ganske anderledes tændt FCN-hold, der kom på banen.

Mathias Jensen viste vejen med et nærgående skud, og Emiliano Marcondes knaldede bolden på overliggeren direkte på frispark. Og midt i 2. halvleg kom så det skandaløse FCM-mål, der tændte ild i alle og gav en voldsom omgang raseri-fodbold.

Jens Brixtofte vandt i sin tid Melodi Grand Prix med sangen “Video video”, og den kunne man roligt have sendt ud gennem højtalerne for det bliver virkelig et tema, som ingen kan komme udenom i fremtiden efter den groteske forestilling i Right to Dream Park.