Positivt regnskab for 2016

Kategorier

Det kombinerede FCN og Right to Dream U/15-hold vandt den prestigefyldte Marveld Turnering.

Foto: fcn.dk

FC Nordsjælland A/S kan præsentere et overskud efter skat på 23 millioner kroner, hvor omsætningen ligger på hele 157 millioner kroner mod 80 millioner i 2015. Den øgede omsætning skyldes primært øgede transferindtægter fra salgene af Emre Mor og Bruninho.

Best. Formand Tom Vernon noterer sig det positive regnskab.

– Vi er som klub afhængig af spillersalg, og derfor er det selvfølgelig glædeligt, at vi kan levere så store salg, som giver et stærkt fundament for fremtiden. Mange af pengene er allerede blevet reinvesteret i akademierne, forbedrede faciliteter og øgede aktiviteter for mange af vores ungdomshold der tager ud og spiller langt flere turneringer end tidligere samt træningsophold for akademierne i Danmark og Ghana.

– Klubbens strategi er uændret. Vi har stadig et langsigtet mål om at gå i nul og dermed ikke være afhængig af spillersalg. Det vil stadig tage noget tid før vi når dertil, men det er det, vi sigter efter, fortæller Tom Vernon.

FC Nordsjælland har i 2016 videreudviklet sin efterhånden mangeårige strategi med at udvikle spillere på højeste niveau, det har blandet andet betydet den yngste gennemsnitlige startopstilling i Europa samt 17 egenudviklede spillere i Superliga-truppen. Denne strategi har fået det ekstra facet, at talentudviklingen sker i et integreret samarbejde og miljø mellem fodboldakademierne i Farum og i Ghana, der begge hører til blandt de bedste i Europa. Dette integrations arbejde giver blandt andet udslag i længerevarende træningsophold på hinandens akademier og deltagelse i store internationale turneringer med hold, der er sammensat fra de to akademier. Indenfor de seneste to uger har de sammensatte hold vundet to store turneringer i Holland.