Mathias Jensen: Jeg ser altid efter chancen for at slå en vinderbold

Kategorier

Mathias Jensen slår mange præcise dybdebolde til angriberne.

Boesenfoto.dk

– Med de hurtige kanter, vi har, er den rigtige bold i bagrummet en hurtig vej til afslutning, siger den 21-årige playmaker

Mathias Jensen blev i sommeren 2015 rykket op i Superligatruppen sammen med en række af kammeraterne fra det succesrige U/19 mandskab. Men først her i foråret er Mathias Jensen for alvor slået igennem som fast mand på Superligaholdet i en markant rolle som playmaker ved siden af Stanislav Lobotka på midtbanen.

Bortset fra en enkelt karantænedag har Mathias Jensen været med fra start i samtlige kampe i foråret, og senest mod SønderjyskE krydrede han præstationen med en scoring til 4-1 efter at have startet løjerne som assist med en lang præcis aflevering til Asante ved målet til 1-0:

– Det var dejligt selv at få scoret igen, men ellers har jeg det rigtig fint med at lave assist eller bare starte gode angreb. Jeg ser altid efter chancen for at slå en vinderbold. Vi har så hurtige kanter, der altid er klar til at tage de lange løb, og det giver mange muligheder for at slå den rigtige vinderaflevering.

– Når det lykkes, er det også den hurtigste vej til en afslutning, men selvfølgelig kikser en del af den slags afleveringer også. Så kan det se lidt dumt ud, når det går galt. Det er en balancegang. Vi bebrejdes aldrig for at prøve, men selvfølgelig skal man ikke blive ved, hvis modstanderne hele tiden får lukket af for det, siger Mathias Jensen.

Tidligere spillede Mathias Jensen næsten altid i den offensive 10’er position, men efter en snak med Kasper Hjulmand er han rykket tilbage i en rolle som 8’er sammen med Lobotka, og det passer ham langt bedre:

– Sidste sommer så Kasper mig mest som 10’er, men jeg følte ikke, jeg havde bolden nok for fødderne på den plads. Jeg løb mig død uden at røre bolden nok. Nu er jeg længere tilbage på banen og føler meget mere, at jeg er en del af spillet.

– Jeg fik chancen fra forårets start, og selv om jeg ikke selv følte, at de første par kampe gik helt, som jeg gerne ville, beholdt Kasper troen på mig og gav mig flere kampe i træk. Det betød meget, og herefter er det kørt fint, siger Mathias Jensen.

FC Nordsjællands systemskifte passer også godt til Mathias Jensens spillestil:

– Jeg synes, vi spiller mere direkte nu, end vi gjorde i efteråret, men jeg ved ikke, om det er systemets skyld. Fra starten af efterårssæsonen var der kommet en del nye og vi havde spillere afsted til OL, så vi kendte ikke hinanden så godt dengang.

– Det er først for alvor kommet efter den gode opstart til foråret, og nu synes jeg, at vi har et stærkt hold og kan hamle op med alle på vores gode dage. Vi kan ikke forvente at ligge foran klubber som FCK, Brøndby og FC Midtjylland, men vi har stadig muligheden for at nå en billet til Europa ved at vinde de sidste kampe.

– Det er virkelig en gulerod, og det går vi selvfølgelig efter. Kampen på lørdag mod FCM skal vindes, hvis det skal lykkes, siger Mathias Jensen.

Kom i Right to Dream Park på lørdag kl. 14 og støt tigrene i jagten på de tre point. Køb billet HER