Ingvartsen: Jeg har længe haft topscorerprisen som et mål

Kategorier

Mathias Rasmussen scorer her sit første mål i Superligaen, og det blev også sejrsmålet til 2-1.

Foto: Getty Images

Det var en glad Marcus Ingvartsen, der med sin 23. sæsonscoring satte punktum for en fantastisk sæson. Og Mathias Rasmussen fik scoret sit første Superligamål.

Det var lidt overraskende, at Superliga-topscorer Marcus Ingvartsen var bænket til dagens kamp i Brøndby og først var på banen fra 2. halvlegs start:

– Jeg havde snakket lidt med Kasper Hjulmand om, at det ville være fint, hvis jeg kunne spares lidt. Det bliver en lang sæson med den EM-slutrunde, der kommer nu, men det var også fint at komme på banen og slutte godt af.

– Jeg var da ved at blive lidt bange, da Pukki scorede så hurtigt, og lidt senere havde en stor chance, som Patrik heldigvis reddede. Så var det dejligt at komme ind og lige få lavet et hurtigt mål og sat tingene på plads, siger Marcus Ingvartsen, der har gået målrettet efter topscorerprisen.

– Jeg kom godt i gang med at score mål i efteråret, og derfor blev det også hurtigt et mål for mig at gå efter at blive Superliga-topscorer. Jeg var opsat på at følge op med et godt forår, og det er heldigvis lykkedes. I dag kunne jeg godt have scoret et mål eller to mere, men det vigtigste var, at vi vandt, siger Marcus Ingvartsen, der har slået stribevis af klubrekorder i denne sæson.

Med tre spillere, der skal til U/21 EM, på bænken fra start, blev der mere spilletid til andre, som normalt ikke får så mange minutter på banen. Norske Mathias Rasmussen var for kun tredje gang i sæsonen med fra start, og det kvitterede han for med et flot mål til 2-1, hans første mål i Superligaen:

– Det er altid vigtigt med det første mål, så man får vist, at man kan score. Derfor er jeg ekstra glad for målet, og det giver blod på tanden til næste sæson. Jeg har mange venner hjemme i Norge, der har ventet på, at jeg skal få scoret, så de bliver også glade.

– Det var også vældig godt endelig at prøve at spille fuld tid. Og det er ekstra stort at vinde her i Brøndby, men vi skal vinde meget større. Vi burde have lavet fire fem mål i dag, siger Mathias Rasmussen, der altid laver en “flyver” som sejrsritual, når han scorer på reserveholdet:

– Det glemte jeg helt i dag. Jeg blev bare så glad for scoringen og alle holdkammeraterne, der kom og jublede med, lyder det fra den unge nordmand.

Jakob Johansson, der fortsat kun er U/19 spiller, fik sin første Superligakamp fra start og nød oplevelsen, selv om han fra 2. halvleg start måtte overlade pladsen i front til Ingvartsen:

– Det var vildt at prøve, og der var en fed atmosfære. Det var stort at være med fra start i den kulisse, og jeg var så tæt på at score, men Rønnow lavede en god redning.

– Det er et meget højere tempo, end jeg er vant til, men heldigvis hjalp det lidt, da de fik det røde kort. Så fik vi lidt mere plads. Jeg kunne godt mærke, at jeg brugte mange kræfter og ville da også godt have spillet lidt længere, men det var fint at prøve. Og nu får den fuld skrue i næste sæson, lyder det fra Jakob Johansson, der altid har været en flittig målscorer i U/19 Ligaen og nu også har fået ekstra mod på det højeste plan.