5 FCN-spillere med på U/21 landsholdet til EM

Kategorier

De 5 U/21-drenge var samlet ved Restaurant Furesø Marina, hvor cheftræner Kasper Hjulmand overbragte dem nyheden om udtagelsen.

Foto: fcn.dk

FC Nordsjælland leverer klart flest spillere til Danmarks landshold med landstrænerens valg af Andreas Maxsø, Marcus Ingvartsen, Emiliano Marcondes, Mads “Mini” Pedersen og Mathias Jensen.

Gennemsnitsalderen på FC Nordsjællands Superligamandskab er så lav, at næsten hele gruppen af danske spillere har budt sig til for U/21 landstræner Niels Frederiksen. Og han har tydeligvis været tilfreds med det, FCN-spillerne har leveret her i foråret, for hele fem spillere fik plads i den trup, landstræneren netop har udtaget til EM-slutrunden.

På forhånd var det ventet, at Andreas Maxsø, Marcus Ingvartsen og Emiliano Marcondes ville få EM-billetten, og de får selskab af klubkammeraterne Mads “Mini” Pedersen og Mathias Jensen, der begge har vist sig fornemt frem i mange af forårets kampe.

Andreas Maxsø står noteret for 20 kampe på U/21 landsholdet, Emiliano Marcondes har spillet 13 og scoret 2 mål, Marcus Invartsen 8 kampe og 8 mål, mens Mads “Mini” Pedersen har 3 U/21 landskampe i bagagen. For Mathias Jensen er der tale om debut. Hidtil er det blevet til 6 kampe på U/20 landsholdet for Mathias Jensen, så det er et stort spring direkte til en EM-slutrunde for U/21.

Danmark kvalificerede sig på imponerende vis til EM-slutrunden, hvor de 10 kampe i kvalifikationsrunden gav 9 sejre og en enkelt uafgjort kamp med en suveræn målscore på 24-3. EM-slutrunden afvikles i Polen og starter 18. juni med en kamp mod Italien, og derefter følger kampene mod Tyskland 21. juni og Tjekkiet 24. juni. De to første kampe spilles i Krakow, den sidste i Tychy.

Truppen samles til forberedelser lige efter Pinsen, og lørdag 10. juni spiller Danmark en venskabskamp mod Sverige i Helsingborg, hvor kampformen pudses af til EM-slutrunden.