Et hav af målchancer og fortjent storsejr til FCN

Kategorier

Vild jubel hos FCN-spillerne op mod fansene efter den vigtige sejr over SønderjyskE.

Foto: Rie Neuchs

FC Nordsjælland vandt 4-1 over SønderjyskE i en super underholdende kamp og holder fast i chancen for både bronze og europæisk fodbold til lørdagens hjemmekamp mod FCM.

Det var tydeligt fra første fløjt, at FCN ville vinde den kamp, og publikum blev nærmest helt forpustet af at følge med i de første ti minutter, hvor tigrene spillede sig igennem det sønderjyske forsvar gang på gang.

Først fik Ernest Asante en kæmpe chance på en tværbold lige foran mål fra Marcus Ingvartsen, men bolden strøg lige forbi hans tåspids. Men da Asante øjeblikket efter fik en ny chance på en perfekt slået bold i bagrummet fra Mathias Jensen, var Asante nådesløs og halvflugtede i nettet til 1-0.

Det var i det 5. minut og herefter fulgte en kaskade et nærgående FCN-forsøg. Marcus Ingvartsen og Emiliano Marcondes havde nærgående afslutninger, og gæsterne var også meget tæt på at lave selvmål. Det lignede også et kæmpe straffespark til en helt fri Karlo Bartolec, der blev fældet bagfra i skudøjeblikket. Men fløjten var tavs, og da FCN forsatte med at skyde med løst krudt trods utallige målchancer, lignede det en alt for lille føring ved pausen.

Heldigvis lykkedes det FCN at komme på 2-0 kort før halv tid. I det 41. minut sendte Lobotka en lang bold frem til Ernest Asante, der med stort overblik lagde bolden til skud for Emilianoi Marcondes, der fejrede sit 100 kamp jubilæum med en scoring til 2-0.

Det var præcis samme pausestilling, da SøndejyskE sidst gæstede Right to Dream Park og vendte matchen i 2. halvleg, så de kunne tage en sejr med sig hjem. Det lå nok i baghovedet på FCN-spillerne til 2. halvleg, men heldigvis holdt tigrene fast denne gang, selv om der blev unødvendig spænding på et tidspunkt.

Efter et stille første kvarter i 2. halvleg, fik Ernest Asante chancen for at afgøre det hele på en friløber, men uselvisk forsøgte han at spille på tværs til Marcus Ingvartsen, og det blev upræcist og dermed en spildt mulighed. Og så tog SønderjyskE til gengæld sin eneste chance i kampe, da Johan Absalonsen upresset fik lov at tage en lang bold ned og styre direkte mod mål. Absalonsen scorer altid mod FCN, og det gjorden han igen til 1-2 i 69. minut.

Herefter fulgte en spændende periode, hvor Stanislav Lobotka burde have scoret for FCN i helt fri position, men blev pareret af målmand Lukas Fernandes. Og derfor var der spænding helt frem til det 82. minut, da Karlo Bartolec blev spillet fri i højre side. Hans indlæg blev pareret af Kees Luijckx. Med hånden skønnede linjevogteren, og dommeren fulgte vurderingen, så FCN fik straffespark.

Det udnyttede topscorer Marcus Ingvartsen iskoldt til 3-1, og da Kees Luijckx samtidig fik rødt kort med sin anden advarsel for protester, kunne FCN sætte sig totalt på resten af kampen. Det var ren legestue, hvor FCN kronede indsatsen med endnu en scoring i det 86. minut til 4-1. Og det var et pragtmål, hvor Karlo Bartolec headede på tværs til en fri Mathias Jensen, der nettede med sin anden sæsontræffer.

Med sejren har FCN bagt op til et drama på lørdag i Right to Dream Park, når FC Midtjylland kommer på besøg. Med en sejr i den kamp kan FCN nå med helt frem i toppen igen og byde ind på både bronzemedaljer og/eller en 4. plads, der giver mulighed for europæisk fodbold.