2. sejr til FCN på Brøndby stadion i denne sæson

Kategorier

FCN-spillerne fejrer Mathias Rasmussens scoring til 2-1.

Foto: Getty Images

FC Nordsjælland sluttede sæsonen godt af med en sejr på 2-1 i Brøndby og sikrede dermed en slutplacering som nr. 5 i første sæson med den nye struktur i Superligaen.

Normalt er Brøndby stadion ikke et sted, hvor FCN henter mange point, men med dagens fuldt fortjente 2-1 sejr, har FCN vundet begge kampe i Brøndby i denne sæson.

Det startede ellers lidt halvskidt for FCN, der tøvede alt for længe i forsvaret ved et højt indlæg, som så ud til at sejle ud over baglinjen i det 10. minut. Men bolden blev akkurat indenfor stregen, og da to FCN-forsvarere og keeper Carlgren misforstod hinanden, så ingen gik efter den løse bold, var Brøndby-anfører Johan Larsson mere vaks. Han spillede resolut ind til Teemu Pukki, det drejede bolden i kassen til 1-0.

En slem dukkert for FCN, men kort efter skulle Brøndby få én, der var meget værre. Karlo Bartolec tog et lynhurtigt soloryk med bolden mellem tre Brøndby-forsvarere og slap helt alene igennem. Så valgte Hermannsson at løse situationen ved at fælde Karlo bagfra lige udenfor feltet.

Dommer Lars Christoffersen, der dømte sin 180. og sidste Superligakamp, var aldrig i tvivl og trak straks det røde kort op af baglommen til Hermannsson, der således efterlod sine 10 holdkammerater til knap 80 minutter i undertal. FCN fik ikke udnyttet det direkte frispark, men fra det øjeblik overtog tigrene den totale styring af kampen.

Kasper Hjulmand ændrede midt i 1. halvleg den taktiske formation fra 3-4-3 til 4-3-3 ved at sætte Mathias Jensen ind på midtbanen på bekostning af forsvarer Viktor Tranberg. Det gav klar overvægt i spil og også nogle store målchancer, men målmand Rønnow var som et levende plankeværk.

Især efter en halv time brændte det på, da Karlo Bartolec spillede Ernest Asante fri, og på riposten hamrede unge Jakob Johansson, der for første gang fik chancen fra start, igennem med et kanonskud, som Rønnow også mirakuløst kom i vejen for.

Og så måtte FCN i stede love for en stærk Patrik Carlgren i målet, da Teemu Pukki kom helt fri på en dyb stikning i det 33. minut. Carlgren gik glimrende ud og blokerede. Holdene kunne gå til pause med 1-0 til Brøndby, da FCN heller ikke udnyttede gode chancer til Asante og Karlo Bartolec kort før pausen.

Træner Kasper Hjulmand havde i samråd med spillerne valgt fra start at spare tre af dem, der skal afsted til U/21 EM-slutrunden. Mathias Jensen, Emiliano Marcondes, og Marcus Ingvartsen startede således på bænken, men fra 2. halvlegs start var også Superligaens topscorer tilbage på banen.

Marcus Ingvartsen slog til første gang, han fik den rigtige stikning i dybden fra Mathias Jensen. Alene igennem med Rønnow, afdriblede Ingvartsen iskoldt Brøndbys ellers så stærke keeper og lagde bolden stille i nettet til 1-1. Det var i det 55. minut og kun to minutter senere stod der 2-1 til FCN, da et fint indlæg fra Karlo Bartolec blev drejet flot i nettet af Mathias Rasmussen, der dermed blev noteret for sin første scoring i Superligaen.

Stillingen holdt sig kampen ud, men det var nærmest mirakuløst, at FCN ikke lukkede den kamp med to eller tre mål mere. Den ene giga-chance efter den anden blev brændt i de sidste tyve minutter, da et meget træt Brøndby-mandskab med kun 10 mand valgte at søge chancen for udligning og gav masser af plads i bagrummet.

Ernest Asante havde flere friløbere uden at få scoret, og også Marcus Ingvartsen havde endnu et par forsøg, der kunne have cementret sejren. Men 2-1 var nok til de tre point og en fin afslutning på en sæson, hvor FCN-mandskabet konstant udviklede sig og her i Mesterskabsspillet fik vist, at det kan hamle op med de absolutte tophold.

Heldigvis havde mange FCN-fans også taget turen til Brøndby for at vise spillerne, at det, de har leveret, er noget, alle omkring klubben sætter pris på. Så FCN-spillerne kunne efter slutfløjtet fejre de tre point samen med glade fans, og Brøndby-spillerne blev også tiljublet af deres gul- og blåøjede fans for sølvmedaljerne trods en sæsonafslutning med lutter nederlag.

FCN slutter sæsonen på en 5. plads, og det er stærkt kommet igen efter en svært start på sæsonen og et noget broget efterår. Foråret har været anderledes stabilt og godt, og i kampen mod Brøndby fik man også allerede set nogle flere af fremtidens spillere. Der er rigtig mange spillere, der har været med omkring Superligaholdet, og mange byder sig hele tiden til. Det lover godt.