Værd at vide før kampen mod Brøndby

Kategorier

Godsway Donyoh har scoret i begge kampe mod Brøndby i denne sæson.

Boesenfoto.dk

Lidt statistiske vinkler på braget mod Brøndby i Mesterskabsspillet søndag kl. 16 i Right to Dream Park

Vidste du at…

…FCN og Brøndby har mødt hinanden 44 gange i Superligaen, og samlet set har FCN kun 7 sejre, 11 kampe er endt uafgjort og 26 gange har Brøndby vundet. I 24 af kampene har FCN haft hjemmebane, og her har FCN vundet 4 gange, mens 8 kampe er endt uafgjort og 12 med sejr til Brøndby.

…de to holds seneste møde i Right to Dream Park var i 13. spillerunde af denne sæson, og her endte kampen 1-1. Siden har FCN her i foråret vundet 3-2 i Brøndby i grundspillets runde 24. Godsway Donyoh har scoret i begge sæsonens kampe mod Brøndby, og FCN har altså ikke tabt til de blå/gule i denne sæson.

…FC Nordsjælland er forårets mest scorende hold med 18 mål i otte kampe, altså over to mål i snit pr. kamp. Det kan ingen af de øvrige Superligahold matche. De 18 scoringer har resulteret i 17 point, kun overgået af FCK med 18 point.

…i de tre første runder i Mesterskabsspillet har FCN to sejre, over Lyngby hjemme og SønderjyskE ude samt uafgjort i Parken mod FCK. Det har givet FCN 7 point i Mesterskabsspillet alene. Samme pointtal har FCK opnået, mens Brøndby har hentet 6 point. FCM har fået 4 point, Lyngby 1 og SønderjyskE 0.

…Kampen bliver en direkte duel om topscorerværdigheden i Alka Superligaen. Den deler Marcus Ingvartsen og Teemu Pukki i øjeblikket med hver 18 scoringer i sæsonen. Marcus Ingvartsen scorede to mål i den seneste kamp ude mod SønderjyskE og indhentede dermed Pukki.

…FC Nordsjælland er ubesejret i de seneste syv kampe i træk. Klubrekorden er ni kampe i træk som ubesejret i foråret 2012, og serien blev øget til ti med sejr i den første kamp i den efterfølgende sæson.

…kampens dommer, 36-årige Jakob Kehlet, er i gang med sin 8. sæson som Alka Superliga dommer. Det er første gang i denne sæson, at Jakob Kehlet er dommer i Right to Dream Park.

…DBU, Divisionsforeningen og Spillerforeningen i fællesskab vil markere dansk fodbolds kamp mod homofobi. Første markering sker i forbindelse med samtlige Superligakampe i denne spillerunde, hvor spillerne bl. a. vil markere det med regnbuefarvede flag ved indmarch.