U/19 slog Liverpool i kampen om tredjepladsen

Kategorier

FC Nordsjællands U/19 mandskab deltog i Påsken i en stor turnering i Düsseldorf og var tæt på en finaleplads

Det var kun nogle brændte straffespark, der skilte FCN/RTD U/19 fra at komme i finalen i den internationale Påsketurnering. Efter 0-0 i ordinær kamp i semifinalen mod Borussia Mönchengladbach tabte FCN/RTD i den afgørende straffesparkskonkurrence.

Dermed blev den sidste kamp i Düsseldorf en kamp om tredjepladsen mod Liverpool. Her vandt FCN/RTD med 2-1 og viste stor moral efter igen at have brændt et straffespark og være kommet bagud 0-1. Så de unge tigre kunne fejre tredjepladsen og have triumfen mod Liverpool med i bagagen hjem fra en god tur.

FCN U/19 var til turneringen suppleret med tre spillere fra Right to Dream akademiet i Ghana og havde desuden Abdul Mumin og Collins Tanor, der også er en del af truppen til daglig, med fra RTD. Og de fem ghanesere fandt ind i et glimrende samspil med drengene fra Farum både på og udenfor banen.

Vejen til semifinalen sikrede FCN/RTD sig med 7 point i de fire gruppekampe. Det rakte lige præcis til andenpladsen og dermed en semifinale mod vinderen af den anden gruppe.

Cheftræner Morten Karlsen siger:

– Det var en rigtig god turnering, som vi fik meget ud af. Alle kampe blev spillet på samme bane, så man kunne følge det hel tæt. Det var organiseret godt og professionelt, og vi mødte stærke modstandere. Drengene leverde en solid indsats, og vi kan tage det med hjem, at vi er rykket tættere sammen som gruppe.

– Der blev vist stor holdånd og klubbens værdier blev efterlevet fint, så der er masser at bygge videre på med det unge mandskab, vi havde afsted. Det var lovende og fedt at se, at de danske og de ghanesiske drenge optrådte som ét akademi både på og udenfor banen, siger Morten Karlsen.

Resultaterne i turneringen blev:

Gruppekampene:
FCN/RTD-Fortuna Düsseldorf 3-0
FCN/RTD-1. FSV Mainz 05 0-2
FCN/RTD-Red Bull Salzburg 0-0
FCN/RTD-Japan Highschool Selection 1-0
Semifinale:
FCN/RTD-Borussio Mönchengladbach 0-0 (nederlag på straffespark)
Kamp om tredjepladsen:
FCN/RTD-Liverpool 2-1