U/15 tæt på at snuppe pokalen i Holland

Kategorier

De 18 U/15 drenge, der leverede en flot indsats under hele Påsketurneringen i Rotterdam.

U/15 mandskabet fra Farum BK/FCN og RTD nåede finalen i Påsketurneringen i Rotterdam, men tabte den i straffesparkskonkurrence

Langfredag 14. april tog 15 drenge fra Farum BK/FCN og 3 fra Right to Dream Akademiet i Ghana afsted til Påsketurnering i Rotterdam, hvor de efter en uafgjort finale kun var nogle brændte straffespark fra at vende retur med den helt store pokal.

16 klubber deltog i den internationale U/15 turnering, og Farum BK/FCN/RTD vandt i sine gruppekampe over Vancouver og Excelsior og spillede uafgjort mod Chelsea. Det gav førstepladsen i gruppen og en kvartfinale mod Stabæk, der blev slået sikkert. I semifinalen blev Feyenoord besejret 2-1. Og efter en målløs finale mod Club Brügge måtte Farum-drengene desværre se den endelige turneringssejr forsvinde med nogle brændte straffespark til sidst.

U/15 træner Alexander Riget siger:

– Det var lidt ærgerligt, at vi ikke vandt turneringen, for jeg synes, vi var det bedste hold hele vejen igennem. I alle kampene var vi spildominerende, og turneringen var et udtryk for, hvor godt vort hold er selv mod stærke internationale klubber.

– De tre spillere fra Right to Dream faldt fint ind både på og udenfor banen, og de var med til at give vort hold et kvalitetsløft. Vi skabte mange målchancer og lod ikke modstanderne komme til mange afslutninger mod os, siger Alexander Riget.

T+ træner Kenneth Rasmussen var også med på turen og godt tilfreds:

– Det var tredje gang, vi deltog i den turnering, som både har en god standard og er velorganiseret. Jeg så rigtig mange kampe og synes også, at vi var det bedste af de 16 deltagende hold. Det er fint at kunne være spilstyrende i så godt et europæisk selskab.

– Vi viste god teknisk kvalitet i spillet, også højere end tidligere år. Der var en intensitet og energi over indsatsen, som jeg kun kan være tilfreds med. Turneringen er et vigtigt redskab i den udviklingsplan, vi har for hver enkelt spiller. Vi møder andre stilarter end i kampene herhjemme, og indsatsen var god både på og udenfor banen af både drengene og trænerne, siger Kenneth Rasmussen.

Som en ekstra oplevelse inden hjemturen tirsdag fik drengene også set en kamp i Æresdivisionen mellem Excelsior og Vitesse.

Sådan gik det i kampene:

Gruppekampene:
Farum BK/FCN/RTD-Vancouver Whitecaps 3-0
Farum BK/FCN/RTD-Chelsea 1-1
Farum BK/FCN/RTD-Excelsior 2-0
Kvartfinale:
Farum BK/FCN/RTD-Stabæk 4-0
Semifinale:
Farum BK/FCN/RTD-Feyenoord 2-1
Finale:
Farum BK/FCN/RTD-Club Brügge 0-0
Nederlag 2-3 i straffesparkskonkurrence.