U/11 vandt et stævne i Holland

Kategorier

De glade U/11 drenge med pokalen efter sejren i Holland.

U/17 Ligaholdet fik en hård medfart i Viborg, hvor intet ville lykkes.

For FCN U/17 blev lørdagens kamp i Viborg én af den slags, hvor alt hvad der kunne gå galt, gik galt. U/17 drengene tabte med de voldsomme 1-7 cifre i en kamp, hvor tigrene selv brændte et hav af målchancer, mens Viborg scorede på næsten alt.

FCN satte sig på kampen fra start som spilstyrende men kom alligevel bagud 0-1 efter knap ti minutters spil. Det lykkedes at udligne til 1-1 efter en halv time, men 1. halvlegs sidste minutter blev dyre, da Viborg udnyttede to hjørnespark til at bringe sig foran 3-1.

FCN gik til 2. halvleg med fornyet gejst, men blev straks bombet tilbage af et hurtigt Viborg-mål, og da tigrene satsede mere og mere, slog Viborg bare kontra og scorede næsten efter behag til 7-1.

Nu må U/17 drengene ryste den lussing hurtigt af sig, for lørdag kl. 15.15 kommer FC Midtjylland på besøg til kamp i Right to Dream Park. Og umiddelbart forinden spiller U/19 Liga kl. 13.00 også mod FCM. U/19 havde friweekend i Ligaen.

Der var dog også glædeligt nyt fra ungdomsafdelingen. Især fra U/11 talentholdets tur til Holland. Farum Boldklub/FCN U/11 Talent deltog i Victoria Cup og vandt hele stævnet, der havde deltagelse af flere anerkendte klubber som PSV Eindhoven, FC Groningen, Vitesse Arnhem, De Graafschap, SC Excelsior, NEC Nijmegen, FV Mechelen (Belgien) samt danske OB.

De unge tigre lagde ud med at møde De Graafschap, som de slog med 2-0. Derefter mødte drengene FC Groningen og vandt igen 2-0 efter fantastisk spil. Det blev også 2-0 over NEC Nijmegen i den sidste gruppekamp og dermed en førsteplads i gruppen.

Herefter skulle Farum Boldklub/FCN op mod belgiske KV Mechelen. Det blev en relativt tæt kamp men for fjerde gang en 2-0 sejr. Et par timer senere mødte man så Vitesse Arnhem, hvor alle ressourcer måtte findes frem. Der var flere store tilbud i begge ender, men da dommeren fløjtede af, stod Farum-drengene med en sejr på 2-1 og dermed var pladsen i finalen sikret.

I finalen mødte de unge tigre SC Excelsior, og den blev aldrig spændende, da Farum Boldklub/FCN vandt sikkert med 5-1. Ved 3-1 havde Excelsior dog to store muligheder, som holdets dygtige målmand fik reddet. Drengene kunne efter den sikre finalesejr løfte trofæet foran flere store udenlandske klubber i holdets allerførste udenlands tur.

Farum Boldklub/FCN anfører Marius Hammelboe, blev i øvrigt kåret som turneringens bedste spiller. Holdet skal allerede i maj igen til Holland og prøve kræfter i en ny turnering.

FCN U-chefscout René Klok udtaler:

– Det var virkelig en fornøjelse at følge drengene dernede samt holdets udvikling gennem turneringen. Niveauet var rigtig fornuftigt, og kampene varede kun 1×18 minutter, hvorfor det stillede store krav til koncentrations niveauet og skarpheden hos drengene, hvis de skulle lykkes med at nå langt i turneringen.

– Drengene modtog en masse ros fra andre hold samt stævneledelsen, men lærte også noget om vigtigheden af god forberedelse. Vores danske landsmænd fra OB, som i øvrigt spillede rigtig godt, men var meget uheldige, sad og heppede på vores drenge i finalen, så alt i alt mange gode oplevelser at tage med, lyder det fra René Klok.

Truppen som deltog: Lucas Martin Nygaard (mm), Marius Hammelboe (anfører), Nikolaj Holmegaard Larsen, Mike Kofod Themsen, Walter Astrup Mathias Paulsen, Frederik Hofland, Tobias Erwolter, Victor Norman Priegel, Oskar Westberg, Lasse Tind-Nordberg, Benjamin Dorgu, Victor Yadete, Justin Meltofte Janssen, William Damgaard
Cheftræner: Andreas Vemgaard Sørensen Træner: Jonathan Reitzel